PvdA op de bres voor huurders

12 juni 2007 om 00:00 Nieuws

,,We willen dat beide corporaties meer investeren in draagvlak,” aldus Pierre Schefferlie. ,,Plannen moeten misschien gewijzigd worden, en gefaseerd, maar het gaat ook om de toon van de muziek.” De PvdA heeft twee bijeenkomsten met bewoners van de Lingewijk in De Bogerd gehouden waaruit bleek dat er grote weerstand bestaat tegen de grootschalige renovatie, sloop en nieuwbouw in Lingewijk-Zuid. Een bewonersgroep heeft een enquête gehouden waarbij tachtig procent van de respondenten tegen de sloop/renovatie van de oude Lingewijk is.

Tachtig procent tegen sloop van de Lingewijk GORINCHEM - De PvdA in Gorinchem maakt zich ernstige zorgen over de samenwerking met de twee woningbouwcorporaties Bevo en Palissade. Fractieleider Pierre Schefferlie wil met beiden overleg voeren over de gang van zaken in de Lingewijk (Bevo) en bij de Frisoflat (Palissade).

De PvdA twijfelt aan de noodzaak om in de Lingewijk zo rigoureus te werk te gaan. ,,Alles achter elkaar aanpakken zal economischer en praktischer zijn, maar je moet meer rekening houden met de bewoners,” aldus Schefferlie. Zoals bekend zijn de woningbouwcorporaties en de gemeente in diverse VOF-constructies met handen en voeten aan elkaar gebonden. Nu legt de PvdA een aantal wensen op tafel, waaraan de corporaties moeten voldoen om de samenwerking niet in gevaar te brengen. ,,Wij willen garanties voor deze wijk,” aldus Schefferlie. ,,Het aanbod grondgebonden seniorenwoningen kan groter. Bijvoorbeeld door de vroegere gezinswoningen te verbouwen. Starters, die nu nog bij hun ouders wonen, moeten voorrang krijgen in het ‘ dorp’ Lingewijk. En we willen meer draagvlak voor de plannen. Per straat kijken en goed beargumenteren wat er nodig is. Eigenlijk is er een aparte Woonvisie nodig voor de Lingewijk.”

advertentie
advertentie