Carrousel voor VMBO-leerlingen

6 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Alblasserwaard - Vijfheerenlanden klinkt 12 november het startschot voor de kick-off van de brede vmbo-Carrousel. Deze wordt gehouden van 12 tot 24 november. Honderddertig leerlingen kunnen dan kennismaken met tientallen bedrijven en instellingen uit de omgeving.

Doel van de Carrousel is vmbo leerlingen in een kort tijdsbestek kennis te laten maken met de inhoud van diverse beroepsgroepen waarna zij – beter voorbereid - een keuze maken voor een definitieve beroepsopleiding. Tijdens de Carrouseldagen werken diverse kenniscentra samen met scholen en bedrijfsleven. Leerlingen kunnen zich zodoende oriënteren op een breed spectrum van toekomstige beroepen en werkvelden. De scholen die deelnemen zijn CS De Hoven, Heerenlanden College en Merewade College.

De brede vmbo-Carrousel is een nieuwe vorm van beroepsoriëntatie. Alleen wanneer leerlingen weten waar hun interesses liggen kunnen ze gefundeerd een beroep en vervolgopleiding kiezen die echt bij hen past en zijn ze gemotiveerd om hun opleiding te voltooien. Hiermee wordt switchgedrag en uitval tijdens het mbo-vervolgtraject vermeden. Vmbo-Carrousel is oorspronkelijk in 2005 gestart in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport. Geleidelijk aan breidt dit fenomeen zich steeds verder over Nederland uit. In onze regio ondersteunt het Bureau Onderwijs Arbeidsmarkt Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (BOA) dit initiatief.

advertentie
advertentie