Hoog Dalem geliefd bij kopers

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

In het werkelijke gebied ten oosten van de stad is echter nog nauwelijks jong aangeplant groen te zien. Maar wie regelmatig langs loopt of rijdt kan zien dat er wel degelijk gewerkt word aan dit grootste stedelijke vernieuwingsproject van Gorinchem.

Maquette laat nieuwe wijk in vogelvlucht zien GORINCHEM - ,,Er zijn 2500 bomen geplant”, aldus Frans van Pierre. Van Pierre heeft het niet over echte bomen, maar over 2500 miniscule boompjes. Boompjes die te zien zijn op de maquette van de nieuw te bouwen wijk Hoog Dalem. Deze maquette, gebouwd door Van Pierre, is gedurende de hele maand oktober te bezichtigen in de ‘Huiskamer van de stad’ bij Palissade.

Het is belangrijk de veengrond eerst te verstevigen. Daarom wordt de grond met 285.000 m3 zand eerst ingeklonken. Dat duurt ongeveer 9 maanden. In de tweede helft van 2008 wordt vervolgens begonnen met de eerste woningen, deze worden in 2009 opgeleverd. Vervolgens worden er 150 woningen per jaar opgeleverd. Dat betekent dat in 2016 de hele wijk volledig gerealiseerd is: in totaal zo’n 1400 woningen.

Een uitgebreide website, een megagroot reclamebord aan de rand van het terrein en nu dus ook een levensechte maquette moeten potentiële kopers warm maken voor de nieuw te bouwen wijk. Tot nu toe lijkt dat goed te lukken. Ruim 800 mensen hebben reeds hun interesse getoond. Zo’n 70 procent van de toekomstige woningen gaat in de verkoop, de overige woningen is voor de verhuur.

De maquette is in oktober bij Palissade te zien, daarna krijgt de maquette een vaste plek in de publiekshal van het stadhuis. De maquette werd vorige week onthuld door de partijen die betrokken zijn bij Hoog Dalem: Herman van Santen (gemeente Gorinchem), Gerrie Loorbach (AM) en Pim Bosch (Heijmans Vastgoed).

advertentie
advertentie