Eindelijk zege Rapid

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De hockeyheren van Rapid hebben hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na twee gelijke spelen en twee nederlagen bleven de Gorcumers tegen Hoeksche Waard met 4-1 aan de goede kant van de score.

In de zevende minuut wist Ronald Kort als eerste het net te vinden. Kort produceerde ook de 2-0. Kort voor rust, Rapid speelde even met een man minder vanwege een gele kaart, maakten de gasten de aansluitingstreffer.

In de tweede helft gingen de Gorcumers verder waar zij in de eerste helft gestopt waren. Het resultaat was al in de 39ste minuut zichtbaar. Door een stopfout van Hoeksche Waard kregen de heren een strafbal. Rapid miste deze strafbal echter. In de 42ste minuut viel het derde doelpunt toch. Job Sluimer schatte een prachtige voorzet van Erik van de Wijngaarden op de juiste waarde in te schatten: 3-1. De winst werd uiteindelijk veilig gesteld door Jasper Boekhout.

Drie punten dames

Ook het jonge damesteam sleepte weer drie punten binnen, ditmaal tegen Gilze-Rijen. Yverna Bosch brak in de 25ste minuut de ban: 1-0, maar in het vervolg van de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Ook na de rust domineerde Rapid de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd, maar die waren zondag niet aan de spitsen besteed. Ook de vele wissels in de voorhoede zorgden niet voor het gewenste effect in de afronding. Onder anderen Gabrielle Kranenburg, Ingeborg Wijting en Lysanne Visman zagen goede pogingen naast het doel of op de keeper van Gilze-Rijen stranden.

Ondanks het falen in de afronding kwam Rapid in de tweede helft geen moment meer in gevaar en speelde zij de wedstrijd goed uit.

Door deze winst blijft Rapid samen met Liberty uit Dongen de ranglijst aanvoeren.