GKV klopt Vriendenschaar

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft dankzij een goed uitgevoerd tactisch concept en daarbij passende effectiviteit een 14 – 12 zege geboekt op het favoriete Vriendenschaar. GKV is daardoor op de ranglijst op de tweede plek gekomen, welke gedeeld wordt met de ploeg uit Hardinxveld Giessendam.

Zege door tactiek en effectiviteit

GKV had een passend antwoord op de door Vriendenschaar bedachte opstelling, waardoor laatstgenoemde niet lekker in het spel kwam. Onder grote publieke belangstelling ging GKV op eigen bodem voortvarend van start. Na vijf minuten zorgde GKV al voor de vakwisseling door de doelpunten van Kees Baks en de prima acterende Saskia de Waard. Patrick van Bezooyen scoorde uit een vrije bal 3 – 0, waarna Vriendenschaar van achter de korf 3 – 1 aantekende. Na een overtreding zorgde Kees Baks vanaf de stip 4 – 1. Bij beide ploegen stokte de score, maar uiteindelijk zorgde Vriendenschaar met afstandschoten eerst voor 4 – 2 en daarna 4 – 3. Petra Verschoor was haar tegenstander te slim af en benutte een kans dicht bij de korf 5 – 3. Een overtreding tegen Saskia de Waard betekende weer een benutte strafworp door Kees Baks: 6 – 4. Petra Verschoor en Kees Baks tilden de ruststand naar 8 – 5.

Na de thee leek Vriendenschaar zich te herstellen en bracht deze met 8 – 7 de spanning volledig terug. Aanvoerder Willem Roest hield het hoofd koel en bracht van afstand de marge weer op twee punten. In de fase dat Vriendenschaar na een wissel terug wist te komen, ging GKV aanvallend zeer geconcentreerd aan de slag door naar goede kansen te zoeken. Dat resulteerde in een fraaie 10 – 8 van Rachid Maachi. Ook het andere aanvalsvak speelde heel effectief. Uit twee kansen scoorde Patrick van Bezooyen twee doelpunten: 12 – 8. Rachid Maachi en Fanny Schep brachten de stand op 14-10. Dit bleek niet meer te overbruggen voor Vriendenschaar.

advertentie
advertentie