Rood Wit V - Unitas 0-0

16 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Met de belangrijke zege op GVVV klom Kozakken Boys naar de achtste plek op de ranglijst. De zege in Veenendaal kwam vooral tot stand door een zeer grote inzet. Marruchen Zimmerman speelde zich na vijf minuten vrij in het strafschopgebied en liet de doelman kansloos: 1-0. Daarna werd de thuisploeg sterker en moest Kozakken Boys het lange tijd hebben van de counter. Terwijl achterin de voor het eerst in de basis opererende keeper Dennis Netten zijn mannetje stond, werden de counters door de aanvallers van Kozakken Boys slecht uitgespeeld. Twintig minuten voor tijd werd de deur definitief op slot gegooid. Aanvallende middenvelder Imdat Solmaz zette de aanval zelf op. Na een kaats met Leo Koswal kon de spelverdeler van Kozakken Boys met een geplaatst schot de eindstand op 0-2 bepalen.

Sleeuwijk dicht bij de eerste periodetitel

Na de 5-1 nederlaag tegen Wilhelmina ‘26 en de 5-0 nederlaag tegen koploper Achilles Veen kregen de Dalemers nu ook bij de nummer twee van de afdeling dik op de broek. GJS wist de thuisploeg in de eerste helft nog op 0-0 te houden. Toen de eerste er éénmaal in lag, zakte het als een plumpudding ineen. Binnen twaalf minuten lagen er drie in, waarna het totaal op zou lopen tot 6-0. Zaterdag reist de ploeg opnieuw af naar Heerjansdam, maar dan speelt het voor de beker tegen het tweede elftal.

Woudrichem deed bijzonder goede zaken met de 2-1 zege op het eigen Bolwerk. De tweede overwinning van het seizoen tilde de ploeg van Piet Saaman naar de zesde plaats in een competitie, waarin men elkaar tot dusver opnieuw weinig ontloopt. Aangezien Woudrichem liefst tachtig minuten een man meer had, moest er ook wel gewonnen worden. Wim Holster tekende voor beide treffers aan de kant voor Woudrichem.

De geflatteerde zege op Heukelum hielp koploper Sleeuwijk een stap dichter bij de eerste prijs van het seizoen. Sleeuwijk verloor de eerste helft vooral de strijd op het middenveld en liep constant achter de feiten aan. Heukelum was weliswaar de betere ploeg in het aantrekkelijke treffen, maar de ploeg van Dries Bos was effectiever. De eerste kans was meteen raak. Een mislukt schot van Cedric van Wijngaarden ging voorlangs, maar Arjo Nederveen kon de bal vervolgens voor open doel binnenschieten. De tweede helft kwam Sleeuwijk wat meer in de wedstrijd en kon het met countervoetbal gevaarlijk worden. Bij Heukelum bleef het probleem de spitsen te bereiken. Een diepe bal van Pasqualle Verwoerdt en de beheerste afronding van Cedric van Wijngaarden betekende de nekslag voor de bezoeker.

Herovina heeft tegen WNC de eerste thuiszege van het seizoen weten te boeken. WNC begon goed aan de wedstrijd en kreeg wat kleine mogelijkheden. Herovina kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, maar had met het geblesseerd uitvallen van keeper Wilco de Leeuw een doffe klap te verwerken. Na een half uur spelen was het dan toch raak. Hidde van Wageningen zette zelf de combinatie op wist met een diagonale knal af te ronden. De ijverige Remco De Joode kon kort na rust profiteren van een misverstand in de WNC- defensie: 2-0. WNC kon door een terecht toegekende penalty terugkomen tot 2-1. In de laatste minuut kwam Herovina nog goed weg toen een bal van de lijn werd gehaald.

Op eigen veld ontpopt Vuren zich tot een onneembare vesting. De twee nederlagen van het seizoen zijn op vreemd terrein geleden. Met de overtuigende 3-0 zege op Well behoudt de ploeg de aansluiting op koploper Kerkwijk. De vele toeschouwers zagen hoe Albert van Zandwijk al vroeg de score opende. Jesse van Ekeren verdubbelde voor rust de score. In de tweede helft zakte Vuren wat in, maar in de slotfase tekende invaller Kevin Meerens voor de beslissende 3-0. Volgende week speelt Vuren in Den Bosch tegen sv BLC.

Ook zaterdag lukte het de mannen van trainer Zencirkiran niet om te winnen. In de eerste tien minuten kreeg Gorkum drie uitgelezen mogelijkheden, maar het gemis van topschutter Uslu was duidelijk te zien. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg na goed positiespel op voorsprong via de jonge spits Gokdemir. Gorkum was heer en meester in de eerste helft, maar kon de marge niet vergroten. Na rust nam Haaften risico. Een kwartier voor het eind werd dat beloond, toen de Haaften-aanvoerder de gelijkmaker binnenschoot 1-1. Gorkum kreeg nog een honderd procent kans via Gokdemir, maar deze schoot van dichtbij naast. In de allerlaatste minuut zorgde doelman Uysal dat er nog een punt overgehouden werd aan de middag.

Wegens een sterfgeval bij SVS’65 is de wedstrijd tussen SVS’65 en SVW uitgesteld. Het duel zal volgende week nog niet worden ingehaald. In het beker/inhaalweekend staat namelijk nog het restant van het treffen tussen SVS’65 en Arkel op het programma. Er zijn nog 35 minuten te spelen bij een 1-0 stand voor de ploeg uit Spijk.

Opnieuw een grote nederlaag voor Arkel, dat zich behoorlijk liet intimideren door de runner-up van de vierde klasse. Arkel kreeg kansen om de scoren te openen, maar liet dat na. Ammers scoorde voor rust wel twee maal en wist er ook kort na rust één in te prikken. Omdat Ammers de teugels wat liet vieren kwam Arkel wel beter in haar spel. Maar de 4-0 (de derde van Henry Ouwerkerk) was toch niet onverdiend te noemen.

Unitas haakt af in het geweld tussen de groten in de kop van de afdeling. De ploeg leek niet veel te hebben geleerd van de nederlaag tegen HSSC ‘61 en kwam opnieuw op een 2-0 achterstand door een gebrek aan concentratie en onoplettendheid. Al na negen minuten was het 1-0. Weer negen minuten later was de score verdubbeld. Pas op dat moment ging Unitas beter voetballen. In de tweede helft domineerden de Gorcumers, maar toch wist de thuisploeg naar 3-0 te counteren.

Unitas herstelde zich van de 1-7 afstraffing op eigen veld door in Veldhoven een gelijkspel te pakken.

De thuisploeg had wel het beste van het spel en was in de 78ste minuut ook het dichtst bij een treffer. Een inzet botste van de ene paal tegen de andere, maar ging er uiteindelijk niet in. Aan de andere kant zorgde André Zondag voor het meeste gevaar, maar dit leidde niet tot een treffer. Wel kon trainer Philip den Haan weer een speler toevoegen aan zijn blessurelijst: Kersis Simon viel uit met een lieskwetsuur.