Bevoloop bepaalt de winnaars van Grote Rivierenloopcircuit

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorkumse Atletiek- en Triathlonvereniging Typhoon organiseert op zaterdag 27 oktober de afsluitende wedstrijd van het Univé Grote Rivierenloopcircuit 2007. De finale van het loopcircuit wordt gevormd door de Bevoloop in Gorinchem, een wedstrijd- en prestatieloop over tien kilometer. De start hiervan vindt plaats om 14.00 uur.

Wedstrijd- en prestatielopers die op de dag zelf na-inschrijven betalen 5 euro. Op een eventuele verbetering van de wedstrijdrecords (mannen 30.37, vrouwen 34.08) staat een premie van 50 euro. De verwachting is dat er veel klassementslopers naar Gorinchem zullen komen om hun positie veilig te stellen of misschien nog te verbeteren. Er zijn inmiddels ook toezeggingen van een aantal snelle lopers uit de regio, waardoor het extra spannend kan worden. Na afloop vindt niet alleen de prijsuitreiking van de Bevoloop plaats maar ook die van het gehele loopcircuit.

Ook is er een jeugdloop die om 13.00 uur van start gaat. De jongeren tot en met 12 jaar lopen één kilometer. De oudere jeugd (tot 16 jaar) gaat de strijd aan over twee en een halve kilometer. Voor beide categorieën bedraagt het inschrijfgeld 1 euro. Van de jeugd die met vier tegelijk inschrijven en de naam van hun school vermelden wordt een scholenklassement opgemaakt.

advertentie
advertentie