Youth Alpha Gorinchem van start in januari

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Vanaf januari 2008 wordt vanuit de Johanneskerk een Youth Alphacursus gestart. Jongeren tussen de 14 en 18 jaar kunnen in deze ‘cursus’ met leeftijdsgenoten op ’n relaxte manier kennismaken met het christelijk geloof.

Veel vragen over het geloof? Geloven saai? FF alles opfrissen? In tien avonden en een weekend kun je op een aangename wijze de christelijke basisprincipes met elkaar bespreken. Elke avond begint met een maaltijd. Gezellig, zodat je elkaar kunt leren kennen en nieuwe vrienden kunt ontmoeten. Na een korte inleiding/spel/video over een bepaald onderwerp, ga je in groepjes verder praten over dit onderwerp én de vragen die je daarbij hebt. Zo leer je niet alleen mensen kennen, maar ook hoe zij over de onderwerpen denken. Enkele thema’s die aan bod komen: wie is Jezus?, waarom zou ik de Bijbel lezen, waarom bidden en hoe doe ik dat?, en wat heeft de kerk ermee te maken?

De planning is dat de eerste avond is op dinsdag 8 januari 2008, De Heul (bij de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 143). Aanmelden en info aanvragen kan via www.youthalphagorinchem.nl of via www.youthalphagorinchem.hyves.nl. Je kunt ook mailen met Janneke Swijnenburg (janneke@youthalphagorinchem.nl) of Patrick Dobbelaar (patrick@youthalphagorinchem.nl).

advertentie
advertentie