Sumatraan heeft eindelijk landskampioen in haar midden

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorinchemse Aquarium, Terrarium en Vijververeniging de Sumatraan kan in haar 58 jarige bestaan eindelijk een landskampioen rekenen onder haar leden. Na een competitie van bijna een jaar waarin de vijver van H. Spaargaren minimaal 3 keer op verschillende tijdstippen is gekeurd, mag hij zich na 27 oktober voor een jaar landskampioen noemen met de mooiste en biologisch de beste vijver van Nederland.

De Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT) organiseert jaarlijks een competitie onder al haar leden die een aquarium, terrarium of een vijver als hobby hebben. Deze competitie begint bij de plaatselijke vereniging waar je kampioen dient te worden. Alleen de kampioenen mogen mee doen aan een keuring in het district waar ongeveer 20 verenigingen bij zijn aangesloten. Als men kampioen is van het district wordt de districtkampioen ingeschreven voor een landelijke competitie onder de 15 districten van de NBAT. De winnaar van deze keuring mag zich dan ook terecht Landskampioen noemen en wordt op de Landelijke Aquarium dag van de NBAT in Barneveld bekend gemaakt. Deze dag is een druk bezochte dag door alle liefhebbers van aquaria, terraria en vijvers. Aan de ca. 700 bezoekers worden op deze dag de gemaakte dia’s van alle deelnemers in alle categorieën dmv een presentatie getoond. En aan het einde van de dag stijgt dan de spanning naar een hoogte punt als al de districtkampioenen op het podium worden geroepen en het uitdelen van de punten en de prijzen begint.

Nu is het De Sumatraan na 58 jaar strijd en diverse plaatsen op de eindrangschikking gelukt een landskampioen te mogen hebben onder haar leden. Diverse keuringen in de voorgaande 4 jaar hebben er zeker toe bijgedragen dat de vijver dit niveau heeft gehaald. Alle aanwijzigen en opmerkingen in deze afgelopen tijd en het opvolgen of het erover nadenken hiervan hebben tot dit prachtige resultaat geleid. Het is werkelijk een genot om in deze tuin te mogen rondlopen en te genieten van de planten bomen en de vissen. Je waant je dan ook echt in het buitenland door de sfeer die deze vijver uit ademt.

advertentie
advertentie