Brutale inbraak bij bejaarde dame (77)

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Een 77-jarige vrouw wonend in de Hagemuntstraat in Gorinchem heeft in de nacht van zaterdag op zondag een inbreker in haar huis gehad terwijl zij lag te slapen. De dader nam haar lcd-tv mee. De dader kwam binnen via een raam in de slaapkamer. Terwijl de vrouw daar lag te slapen, sloop de man naar beneden waar hij in de woonkamer de televisie wegnam. Daarna ging hij weg via de voordeur die niet op het nachtslot zat. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Dit is de zoveelste inbraak in Gorinchem-West. De politie heeft geconstateerd dat er in de Haarwijk en Gildenwijk de laatste twee maanden vaak wordt ingebroken. In september werd er in deze wijken 17 keer in een woning ingebroken waarvan in vier gevallen ook de auto voor de deur werd gestolen. De cijfers van oktober zijn nog niet bekend gemaakt.

De meeste inbraken worden gepleegd door braak via deur/ raam of het inklimmen in huizen via een openstaand raam of deur. De politie wil burgers op het hart drukken hun huizen goed af te sluiten voor het slapen gaan of bij het verlaten van de woning. Zorg dat alle ramen goed dicht zijn en doe de voor - en achterdeur altijd op het nachtslot.

De politie doet een oproep aan inwoners om te helpen bij het onderzoek naar de inbraken: ,,Heeft u in uw omgeving iets verdachts gezien of weet u mogelijk meer van deze inbraken dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven maar toch informatie kwijt willen aan de politie bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000 (gratis)."

advertentie
advertentie