Oss’20-Unitas 2-1

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

Trainer Ad van Seeters probeerde zijn ploeg tijdens de donderdagtraining op scherp te zetten en de woorden misten hun uitwerking niet. De eerste kans was nog voor de thuisploeg, maar doelman Dennis Netten redde bekwaam. Kozakken Boys greep de opponent bij de keel en liet niet meer los. Na negentig minuten indrukwekkend voetbal stond er een ongelooflijke 0-6 uitslag op het scorebord.

Woudrichem maakt spektakel op Het Bolwerk

Leo Koswal opende na een klein kwartier het bal. De spits schoot op de rand van het zestienmetergebied een vrije trap binnen, nadat Willem Looijen was gevloerd. Looijen was vijf minuten later verantwoordelijk voor de 0-2. Hij ontweek de buitenspelval en werkte bekwaam af. Looijen had de smaak te pakken want nog voor de rust schoot hij de 0-3 binnen. De assist was ditmaal van Leo Koswal, die de schuuter vanaf de flank bediende. Het Werkendamse feestje kreeg voor de rust nog meer franje. Marruchen Zimmerman maakte het de Bennekomse verdedigers zo lastig dat één van hen de bal in eigen doel schoot.

Ook na de pauze was de defensie van de thuisploeg van slag. De 0-5 was wederom een eigen doelpunt en bij de 0-6 tastte de doelman volledig mis. Imdat Solmaz zei ‘dank je wel’. De gastheren eindigden het duel ook nog eens met tien man. De arbiter moest het duel even stilleggen om de Bennekomse emoties te laten bedaren.

Drie strafschoppen, twee rode kaarten, zes doelpunten. Voor de toeschouwers was het weer smullen op Het Bolwerk. Dat de thuisploeg de punten op zak hield maakte de middag alleen maar mooier voor de Woerkumse aanhang.

SC Everstein leek aanvankelijk de meeste aanspraak op de zege te gaan maken. Na vijf minuten moest doelman Patrick Scheffers al de gang naar het net maken, nadat hij door een speler uit Everdingen was gepasseerd. Drie minuten later volgde het antwoord. Wim Holster haalde vanaf elf meter hard uit: 1-1. Na dertig minuten zette Dick Wind zijn ploeg op voorsprong. Hij speelde een opponent uit en faalde niet, alleen voor de doelman. Twee minuten later was Wind wederom ongrijpbaar voor de vijandelijke defensie en kon hij alleen ten koste van een strafschop worden gestopt. Holster schoot de bal echter te slap in. Kort voor rust faalde SC Everstein echter ook vanaf elf meter. Woudrichem moest echter wel met tien man verder, omdat Johan Wind bij de strafschop zijn tweede gele kaart had gekregen. In de tweede helft was het echter alweer snel tien tegen tien. De doorgebroken Dick Wind werd onreglementair gevloerd. Yannick Kant zorgde vervolgens voor de 3-1. SC Everstein probeerde zich terug te knokken, maar Dick Wind maakte de 4-1. De 4-2 was slechts voor de statistieken.

Sleeuwijk herstelde zich knap van het verlies bij NOAD ‘32 en wees medekoploper GVV ‘63 terug. Daardoor gaan de Roefbewoners nu samen met streekgenoot Altena aan de leiding in de derde klasse D.

Al na vier minuten zorgde Bert Looy voor de 0-1. Uit een hoekschop kopte hij de bal op het achterhoofd van een tegenstander. Looy joeg de teruggekomen bal in de linker bovenhoek. GVV ‘63 kon weinig uitrichten op eigen terrein en keek na een kleine veertig minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Maarten de Bruijne haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied hard en doeltreffend uit.

Twaalf minuten voor tijd werd het toch nog spannend in Gameren. Na de treffer ging GVV ‘63 alles-of-niets spelen en dit leverde enkele aardige mogelijkheden op. Sleeuwijk hield echter stand, waarop Arjo Nederveen in de laatste seconde aan alle onzekerheid een einde maakte: 1-3.

Herovina hield 55 minuten stand tegen het sterke Alblasserdam, dat de laatste weken veelvuldig het net wist te vinden. De topschutter aan Alblasserdamse kant, Irilmazbilek, maakte echter het verschil in Herwijnen. De spits scoorde twee keer. Zijn laatste treffer viel tien minuten voor tijd en maakte aan alle Herwijnse illusies een einde. De thuisploeg kwam zelf niet verder dan enkele kleine mogelijkheden. Herovina is door de nederlaag terug te vinden in de staart van de middenmoot, maar kan met één zege hele goede zaken doen. Zaterdag gaat de Herwijnse formatie naar de Sluisweg, waar Hardinxveld wacht.

SVW ziet het gat met achtervolger Groot-Ammers slinken. Door het gelijkspel bij het laaggeklasseerde hebben de Streepjes nu nog drie verliespunten minder dan de Ammerse formatie. De gasten mochten hun handjes nog dichtknijpen met het gelijkspel. Pas kort voor tijd schoot Kees van Baalen zijn ploeg vanaf de strafschopstip langszij. De Gorcumers begonnen zeer matig, verloren veel duels en zagen passes stranden in schoonheid. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de Dordtse ploeg. Na de rust een feller SVW, maar uit een counter vergrootte DFC haar voorsprong. De elf van Rob Colijn kwamen echter knap terug in de wedstrijd. Verdediger Fabian Vroegh scoorde twee keer. SVW ging vol voor de winst, maar DFC nam wederom de leiding.

De gasten leken tegen hun eerste nederlaag aan te lopen, totdat topschutter Toefik el Amghar gevloerd werd en Van Baalen raak schoot.

Qua veldspel was Unitas streekgenoot SVS’65 absoluut de baas, maar het enige doelpunt werd door de blauwwitten gemaakt. Dat gebeurde in de tweede helft, toen juist SVS onder druk had gestaan. Waar ex-Unitas-doelman Joost Verberk onpasseerbaar bleek, kwam de thuisploeg er zelf één keer succesvol uit. Johan Schrijver omspeelde de doelman, waarna Unitasser Nasim Kadiwahabi de bal in een uiterste reddingspoging in eigen doel werkte.

SC Gorkum liep flinke deuken op in Rijswijk. De koploper scoorde vier keer in het treffen en daarnaast moesten twee Gorcumers met een rode kaart naar de kant. Met negen man was er natuurlijk geen houden aan voor de Molenvlietbewoners.

Arkel had veel moeite met Noordeloos, maar wist wel de punten op het eigen sportpark te houden. Jeroen de Ruiter - hij moest er later af met tweemaal geel - en Sebastiaan Antonio zorgden voor een 2-0 tussenstand, voordat Noordeloos tegenscoorde. De gelijkmaker viel echter niet meer.

Vorige week ging Brakel ten onder tegen een Vurens tiental, zaterdag waren tien withemden te sterk voor BVV. In de tweede helft moest Martin van der Lugt met tweemaal geel inrukken. De Vurense productie werd verzorgd door Jeroen Raus (drie), Jeroen de Ruyter, Jesse van Ekeren en Kevin Meerens.

Oss’20 nam na een half uur spelen de leiding, nadat Unitas tot twee keer toe in defensief opzicht de fout in was gegaan. In eerste instantie zwijnde Unitas nog met een bal op de paal, maar een minuut later was het wel raak na een te korte terugspeelbal. Toch scoorde André Zondag, uit vermeend buitenspel, nog voor rust 1-1. In de tweede helft kreeg Oss’20 kans op kans. Uiteindelijk viel de winnende treffer pas vijf minuten voor tijd.