VMBO-carrousel gaat van start

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de regio Alblasserwaard klinkt maandag 12 november 2007 het startschot voor de brede VMBO - Carrousel. Deze wordt gehouden van 12 tot 24 november. Meer dan driehonderd leerlingen uit de derde klas van het VMBO zullen zich op de werkvloer gaan oriënteren op beroepssectoren en beroepen.

Op 12 november wordt een spetterende start georganiseerd van de VMBO- Carrousel. Ruud Brood, trainer van Eredivisieclub Heracles met wortels in onze regio, zal de ‘kickoff’ verzorgen. De leerlingen strijden tijdens deze bijeenkomst om de prijs wie het meest origineel een beroep uitbeeldt. De leerlingen zullen deze middag extra enthousiast worden gemaakt voor de bezoeken aan bedrijven en instellingen die zij gaan afleggen. Er is daarvoor een interactief programma bedacht met instructies voor de af te leggen bezoeken, informatie over beroepssectoren en demonstraties door beroepsbeoefenaars.

De bijeenkomst vindt plaats op 12 november, van 13.00-16.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) op het Merewade College, De Vries Robbéweg 27 in Gorinchem. Doel van de Carrousel is VMBO leerlingen in een kort tijdsbestek kennis te laten maken met de inhoud van diverse beroepsgroepen waarna zij – beter voorbereid - een keuze maken voor een definitieve beroepsopleiding. Een scherp beeld van het uiteindelijke keuze beroep zal leiden tot een reductie van de uitval.

De scholen die deelnemen zijn CS De Hoven, Heerenlanden College en Merewade College. Het gaat om leerlingen die de theoretische leerweg volgen. De leerlingen maken via de Carrousel een ronde langs verschillende bedrijven en/of instellingen, zien de praktijk van dichtbij een proeven de werksfeer.

advertentie
advertentie