Van modern ballet tot vurige opera

6 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Blues in optima forma: Cuby and the Blizzards, terug van nooit weg geweest. Still going strong: Harry Muskee, 65 jaar jong, inmiddels ruim 42 jaar op de bühne en nog steeds volop on the road. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar als je het over Cuby and the Blizzards hebt, praat je niet over zomaar een bluesbandje, maar over levende legendes. Als de meester zelf de bühne betreedt, trakteert hij u op de allerbeste bluesnummers en zal de theaterzaal van De Nieuwe Doelen voor één avond worden omgetoverd tot de ultieme blueskroeg.

De magie van de blues op donderdag 15 november vanaf 20.15 uur te zien, te horen en te ondergaan in uw theater De Nieuwe Doelen.

Schouwburg De Nieuwe Doelen presenteert op vrijdag 16 november een zeer bijzondere dansvoorstelling, waarin een prachtige combinatie wordt gemaakt met de muziek van componist Johann Sebastian Bach. Voor dit nieuwe werk choreografeert artistiek leider Ton Simons delen uit Johann Sebastian Bach’s ‘Das Wohltemperierte Klavier’ voor zijn gezelschap Dance Works Rotterdam. De danstaal van choreaograaf Ton Simons levert bij Dance Works Rotterdam, keer op keer beelden weer die ontroeren en een lust zijn voor het oog. De briljante muziek, Simons’ erkend meesterschap als choreograaf en de prachtige dansers van Dance Works Rotterdam staan garant voor een avond van eigentijdse dans op het hoogste niveau. De jonge veelbelovende en bekroonde pianist Manuel Araújo voert de compositie live uit waardoor ruimte, muziek en dansers elkaar nog meer omarmen.

Laat je zaterdag 17 november in vervoering brengen door het Bruidskoor uit Lohengrin van Wagner en beleef de vurige hartstocht in La Sonnambula (de slaapwandelaarster) van Bellini. Na prachtige operakoorwerken volgt populaire musicalmuziek zoals het swingende Rhythm of Life (Sweet Charity). Het Gorcums Opera- en Operettekoor o.l.v. Erik van Balen verrast je in het tweede deel met een grote selectie voor koor en solisten uit Der Bettelstudent van Carl Millöcker. Hierin neemt Kolonel Ollendorf (Ach, ich hab’ sie ja nur auf die Schulter geküsst) wraak op de dochter van de gravin, omdat ze hem een fikse tik met haar waaier heeft gegeven. Nadat zijn boze opzet in eerste instantie slaagt – met rampzalige gevolgen – komt aan het eind alles toch weer goed.

Kijk ook op www.gook.nl

advertentie
advertentie