Peter Houtman koppelt stadgenoten aan elkaar

11 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Oud-international Peter Houtman heeft vrijdagavond voor een uitermate boeiende groepsindeling gezorgd tijdens de loting van het zaalvoetbaltoernooi om de Trias Champions Cup. De presentator van Feyenoord TV koppelde onder meer de stadgenoten LRC en Leerdam Sport aan elkaar.

De poule die er echter het meest uit springt, is groep C. Daarin zitten de beide finalisten van twee jaar geleden, Meerkerk en GJS. Zij zullen het niet alleen lastig hebben in hun onderlinge confrontatie, maar krijgen ook nog eens te maken met het sterke Roda Boys. Voor SVS’65 wordt het een helse klus niet als laatste te eindigen.

Poule B ziet er ook aantrekkelijk uit. De strijd om de bovenste plaats lijkt hier te gaan tussen Schelluinen en Sliedrecht, al zijn VVAC en SVW in staat te stunten. Een bijzondere wedstrijd zal die tussen SVW en Schelluinen zijn. Bij de streepjes zit nu Rob Colijn als trainer op de bank, nadat hij dat eerder maar liefst elf jaar deed bij Schelluinen. Op zaterdag 29 december om 15.30 uur vindt dit duel plaats.

Een andere pikante ontmoeting is dus die tussen de plaatselijke rivalen LRC en het debuterende Leerdam Sport in groep F. Op donderdag 27 december om 19.25 uur zullen de kemphanen uit de Glasstad elkaar treffen. In deze poule zal Woudrichem azen op een goede, nummer twee positie, aannemend dat het favoriete LRC geen fouten maakt. De groep wordt gecompleteerd door GDC dat zal mikken op een derde plaats.

In groep A lijkt Unitas weinig problemen te ondervinden. De Gorcumers openen het toernooi (zaterdag 22 december om 18.30 uur) tegen Peursum. Wellicht dat Herovina hoopt om als tweede nog in de kwartfinale te geraken. De vierde ploeg in deze poule is Lekvogels.

In groep D krijgt het ambitieuze SteDoCo het zeker lastig met Sleeuwijk, Groot Ammers en Vuren. Voor Groot Ammers is het de eerste keer dat zij deelneemt en SteDoCo was twee jaar afwezig, maar heeft in die periode een ware metamorfose ondergaan. De formatie behoort wellicht tot de outsiders.

De verschillen in poule E lijken niet groot. Het vorig jaar zo goed presterende Ameide, dat toen rivaal Meerkerk uitschakelde en in de halve finale strandde tegen Unitas (1-0 verlies), heeft zeker kansen opnieuw minimaal de kwartfinales te halen, Gemakkelijk zal dat echter niet worden met Hardinxveld, Heukelum en Arkel als tegenstanders.

De groepswinnaars gaan door naar de kwartfinale, evenals de twee beste nummers twee.

Op zaterdag 29 december wordt er een volledig programma afgewerkt, waarbij dus alle 24 deelnemers in actie komen. Ook dit jaar zal de toegang bij de voorrondes gratis zijn en vanaf de kwartfinales dienen belangstellenden een kaartje te kopen. De prijzen zijn dezelfde als in de afgelopen jaren. Een passe-partout voor de drie finale-avonden ( 3, 4 en 5 januari) kost € 8,00 en voor een enkele avond betalen bezoekers € 3,00. De voorverkoop begint dit jaar vroeg. Vanaf 19 november zijn kaarten te koop bij hoofdsponsor zorgverzekeraar Trias aan het Stadhuisplein.

uTraditioneel brengt De Stad Gorinchem weer een special uit over het immens populaire zaalvoetbalevenement. Deze krant verschijnt dinsdag 18 december. Als u wilt adverteren in deze bijzondere voetbalbijlage, kunt u contact opnemen met onze advertentieafdeling via 0184-612511.

advertentie
advertentie