Scholieren leven uit een koffer

13 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een paar duizend scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs bezochten afgelopen weken de tentoonstelling Leven uit een koffer in het Gorcums Museum. Naar aanleiding hiervan werden tientallen workshops gegeven en lesbrieven gemaakt.

Speciale aandacht ging naar de negen VMBO-scholen van Gorinchem. De resultaten van al deze creativiteit zijn van 15 t/m 18 november 2007 in het Gorcums Museum te bewonderen. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Harmen Akkerman op donderdag 15 november om 10.00 uur.

De toegang is deze vier dagen gratis. Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling te bezoeken in het Gorcums Museum aan de grote markt 17 te Gorinchem. Op donderdag 15 november presenteren jongeren van De Windroos een theaterstuk in samenwerking met Ine Masseling. Het theaterstuk heet Windroos op Reis. Na deze opvoering treedt een andere groep.op met Kosen Rufu onder leiding van Joseph Bowie.

Leerlingen van het Merewadecollege aan de Wijdschildlaan geven vanaf 12.00 uur een performance onder leiding van Annemarie van Esch. Tijdens deze activiteiten verzorgen de scholieren van het Wellantcollege de catering.

Op zaterdag 17 november zullen diverse kunstwerken van de scholieren geveild worden. De veiling Koop het maar! is ten behoeve van een praktijkschool in Burkina Faso. Veilingmeester deze ochtend is Roy Grunewald en de toelichtingen op de veilingstukken worden gegeven door Miriam Mens van Stichting GeefDoor en Jan Vervoort van Stichting Hakuna Matata.

Volksmuziek

Voor die tijd geeft het volksmuziekensemble van Kunstcentrum TOON een optreden weg onder leiding van Tim de Wijs. Ook deze dag wordt de catering verzorgd door het Wellantcollege.

u De kunstmanifestatie Leven uit een koffer en de projecten Bekijk het maar! en Koop het maar zijn een initiatief van het Gorcums Museum en de Artotheek. Openingstijden do t/m za 10-00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie