Gevulde schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Aan de Grote Haarsekade 58 in Gorinchem kunnen scholen in de omgeving van Gorinchem vanaf 24 november schoenendozen voor Edukans Schoenmaatjes inleveren. De schoenendozen gaan als cadeau naar kinderen die leven in armoede of oorlog in Afrika, Azië en Oost-Europa. Openingstijden inleverpunt: zaterdag 24 november van 9.30- 13.00 uur, dinsdag 27 november van13.00- 16.00 uur en woensdag 28 november van13.00- 16.00 uur

Edukans Schoenmaatjes (voorheen Operatie Schoenendoos) is een jaarlijks terugkerende, landelijke actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en speelgoed. De dozen worden als teken van verbondenheid uitgereikt aan kinderen in moeilijke omstandigheden. Schoenmaatjes, één van de grootste kinderacties in Nederland, wordt georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Edukans. Al meer dan 1500 scholen in Nederland doen mee met de actie.

Door het versieren en vullen van een doos raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met een leeftijdgenoot die het moeilijk heeft.

Dit jaar krijgen de kinderen voor het eerst een barcode die ze op hun schoenendoos kunnen plakken zodat ze hun doos kunnen volgen. Ze ontvangen persoonlijk bericht van Edukans over naar welk land hun schoenendoos is verstuurd. Het is leuk en leerzaam voor een kind om te weten dat zijn doos bijvoorbeeld aan een kind in Kenia is gegeven. Met deze actie hoopt Edukans de betrokkenheid en de bewustwording van kinderen bij het ontwikkelingswerk te vergroten.

Schoenmaatjes is een actie van Edukans, een ontwikkelingsorganisatie die zich helemaal richt op onderwijs. Edukans helpt kansarme kinderen naar school door steun aan particuliere partners ter plaatse. Daarnaast organiseert Edukans verschillende scholenacties om kinderen in Nederland te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking.

advertentie
advertentie