Benefietconert voor Afrikaanse muzikanten in Opus Four

15 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Die gasten hebben een gitaar met twee snaren. Ze gebruiken takjes om hem te stemmen, maar muziek maken dat kunnen ze." Jerry van der Straeten is nog steeds onder de indruk van de kwaliteiten van de Zuid-Afrikaanse muzikanten. Ook de armoede en ellende waarin zij dagelijks leven heeft een diepe indruk op hem gemaakt. ,,Je ziet het wel op tv, maar pas als je het met eigen ogen ziet besef je hoe goed je het hier in Nederland hebt."

De band waar Jerry van der Straeten in speelt -Devestators- werd eerder dit jaar uitgeroepen tot meest getalenteerde jongerenband op Mundial. Eind september vlogen ze als winnaars naarJohannesburg in Zuid-Afrika voor een tiendaagse tournee. ,,Daar ontstond al gauw het idee dat we iets moesten doen voor deze muzikanten", vult bandgenoot Emil Krop aan.

En zo gebeurde het. Tonny Venderbos van Opus Four Music Cafe werd benaderd en hij was meteen enthousiast over het plan: een benefietconcert voor de muzikanten in Zuid-Afrika. ,,Ik weet hoe belangrijk muziek is. Je kunt er al je emoties in kwijt. Dit benefietconcert vind ik dan ook een geweldig initiatief."

,,Er zal niet alleen opgetreden worden. Er komt ook een veiling. Mensen kunnen op hele bijzondere voorwerpen bieden. Wat het precies allemaal is dat kan ik nog niet zeggen. Ik ben nu nog druk bezig met regelen." Daarnaast kunnen mensen ook hun muziekinstrumenten die ze niet meer gebruiken inleveren bij Opus Four. ,,Wij zorgen er dan voor dat het naar Zuid-Afrika wordt verscheept", aldus Emil Krop.

Het benefietconcert voor de muzikanten van Zuid-Afrika vindt plaats op zondag 25 november vanaf 15.00 uur. Onder andere de bands Dee-Rose, Kinkobra, Easy en E-Legal met Sam en JFX zullen optreden. Verder is stadsdichter Ro van Doesburg aanwezig en worden er multiculturele hapjes verkocht. Het feest gaat door tot in de late uurtjes.

u Het inleveren van oude muziekinstrumenten kan tot een maand na het benefietconcert. Het drietal is nog hard op zoek naar een bedrijf die het vervoer van deze spullen naar Zuid-Afrika wil sponsoren. Meer informatie hierover: info@opusfour.nl

advertentie
advertentie