Seniorenfitness

20 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Seniorenfitness is een doorlopende activiteit, die door Rivas Extra en afdeling Fysiotherapie elke maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag wordt georganiseerd in Het Gasthuis, naast het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

Seniorenfitness is een wekelijkse bewegingsactiviteit met apparaten, bestemd voor de zelfstandig wonende 65-plusser. De lessen worden verzorgd door deskundige fysiotherapeuten.

Tijdens de lessen wordt gewerkt aan conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en snelheid. Na een gezamenlijke warming-up kan ieder werken aan zijn eigen trainingsprogramma, waarbij de fysiotherapeut de deelnemers individueel begeleidt. Het trainingsprogramma wordt in de eerste les opgesteld. Er wordt bekeken wat de cursist wenst en wat zijn of haar mogelijkheden zijn. De les eindigt met een gezamenlijke cooling-down.

Door deze manier van sporten wordt aan de algehele conditie gewerkt en kan ook de stijfheid waar veel ouderen last van hebben worden voorkomen. Ouderen kunnen daardoor beter functioneren in het dagelijks leven en dat is natuurlijk heel belangrijk om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

De kosten voor 11 keer fitnessen bedragen € 65,--. Rivas-pashouders krijgen 20% korting en betalen € 52,--. Betaling vindt plaats per kalenderkwartaal.

De vrijdaggroep is momenteel vol, maar op maandag en donderdag zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Rivas Zorglijn, telefoon 0900-8440.

advertentie
advertentie