Saaman houdt eer aan zichzelf

20 november 2007 om 00:00 Nieuws

Saaman, geboren en getogen Woerkumer, is al tien jaar actief als trainer bij Woudrichem. Ooit begonnen bij de F4 waarin zijn zoontje speelde, vervolgens als coach van de A1-selectie en sinds drie jaar hoofdtrainer van de groen witten. Onder zijn leiding hebben de bespelers van sportpark Het Bolwerk zich weten te ontpoppen tot een stevige middenmoter in de tweede klasse F.

Woudrichem- trainer voelt zich in steek gelaten WOUDRICHEM - Woudrichem moet op zoek naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen. De huidige trainer Piet Saaman heeft er genoeg van. Hij voelt zich al geruime tijd in de steek gelaten door het bestuur, zo liet hij zaterdag na het thuisverlies tegen Strijen (0-1) weten.

door Gerard Droog

Saaman nam drie jaar geleden het roer bij de Woerkummers over na de degradatie uit de eerste klasse. De problemen ontstonden de vorige voetbal jaargang. Na een goede reeks voor de winterstop waarin zelfs een periodetitel werd binnen gehaald kwam na de kerst de klad in de prestaties. Volgens Saaman simpel te verklaren: ,,Ik had en heb nog steeds een jonge selectie. Die hebben tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. Daarnaast had ik te maken met een langdurige blessure van mijn doelman en moest noodgedwongen de keeper uit de A1 toevoegen aan mijn selectie”. Door de hooggespannen verwachtingen op Het Bolwerk en door het uitblijven van de resultaten na de winterstop werd de kritiek op de trainer groter. Volgens Saaman heeft het bestuur hem toen in de kou laten staan. Ook na een wisselvallig begin van de huidige voetbaljaargang vond hij niet bepaald de steun die hij verwachtte, zo zegt hij. De communicatie tussen coach en bestuur is inmiddels tot een dieptepunt gedaald.

Voorzitter Raoul Nijst kan zich niet vinden in de kritiek van zijn trainer. ,,Als de resultaten minder worden, wordt er binnen iedere vereniging wel gemopperd. Voor het bestuur is dat geen reden om aan onze trainer te twijfelen.” Volgens de voorzitter is er dit seizoen maar één doelstelling: handhaving in de tweede klasse. Met de huidige plek in de middenmoot wordt daar volgens hem aan voldaan. Nijst wil na de kerst gewoon met Saaman om tafel gaan zitten om te spreken over zijn aflopende contract. Vooralsnog voelt de huidige trainer daar weinig voor omdat hij zich zowel het vorige als het huidig seizoen behoorlijk in de steek gelaten voelt door het bestuur. Het ontbeerde hem aan steun en hij is bijzonder teleurgesteld in de gang van zaken in de vestingstad. Hij laat weten dat de problemen alleen tussen hem en het bestuur spelen en niet met de spelersgroep.

Thuisnederlaag

Afgelopen zaterdag speelden de groen-witten een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Strijen van interim Sparta-trainer Geert Meijer. Na een reeks van vier ongeslagen duels hadden de Woerkumers het volste vertrouwen in een goede afloop. Strijen, dat vorige week door een 1-0 overwinning op concurrent Almkerk medekoploper werd in de tweede klasse F, kon zich geen verlies in Woudrichem permitteren. De thuisploeg moest wegens schorsingen Johan Wind en Rens Caspers missen terwijl Erik den Hartog na een blessure weer op de bank zat. In de eerste 45 minuten hadden de gasten het beste van het spel en waren zij duidelijk de bovenliggende ploeg. De kansen werden echter niet verzilverd waardoor er bij rust een maagdelijke 0-0 op het scorebord stond. Na de rust kwam het team van Piet Saaman echter fel uit de startblokken. Spits Dick Wind was de grote animator in de aanval terwijl in de verdediging Stephan Vink en Maxim den Outer positief opvielen. Net toen het fanatieke Woerkumse publiek klaar ging zitten voor het verdiende doelpunt sloeg het noodlot toe. Uit een corner scoorde Strijen met een fraaie kopstoot over de toch al niet zo grote keeper Patrick Scheffers. De thuisploeg probeerde daarna met man en macht het tij nog te keren maar kwam kracht tekort.

advertentie
advertentie