Goba grijpt de koppositie

20 november 2007 om 00:00 Nieuws

Goba startte de topper niet sterk en gaf TBE de ruimte voor gemakkelijke scores. Na vijf minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand van zes punten aan. Ondanks een weekje griep sloeg De Vries toe met een aantal driepunters en hij bracht in de achtste minuut Goba voorbij TBE: 18-13. De voorsprong zou in het verdere verloop van de wedstrijd verder uitgebouwd worden.

Ruime zege op mede-koploper The Black Eagles GORINCHEM - Goba is koploper. De basketballers hebben overtuigend afgerekend met mede-koploper Black Eagles uit Rosmalen. De directe concurrent van de Gorcumers werd met 91-72 geklopt. Goba bezet op doelsaldo de koppositie in de eerste divisie.

Het tweede kwart begon én eindigde rommelig, maar TBE bleek van deze minder attente Goba-momenten niet te kunnen profiteren. Goba wist ook dit kwart winnend af te sluiten: 20-17.

In het derde kwart werd TBE volledig verrast door de snelle speelstijl van Goba. Onder aanvoering van uitblinker Valiente de Bruin liet Goba zien waartoe het dit seizoen toe in staat is: snel en attractief basketbal en een solide door Cusell geleide verdediging. TBE kreeg er geen grip op en alleen ex-eredivisionist Borstel van TBE bespaarde zijn team een nog grotere achterstand (67-51).

In het vierde kwart bleek de koek nog niet op en bereikte Goba een maximale voorsprong van liefst 20 punten.

De laatste minuten verliepen ronduit vervelend. TBE werd met drie technische fouten en één onsportieve fout bestraft. Helaas betekende deze elleboogstoot ook het einde van het sterke optreden van Valiente de Bruin. In de laatste minuut wist TBE de 91-68 achterstand nog wat dragelijker te maken door twee scores op rij.