Free Acoustic Music Party

24 november 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – In De Haarhorst wordt zaterdag 1 december de vijfde editie georganiseerd van de Free Acoustic Music Party. Een initiatief van Hans van Kuilenburg, dat door de jaren heen zeer levensvatbaar bleek. De opzet is vrij eenvoudig: het brengen van of het luisteren naar voornamelijk akoestische muziek, die zich mest bevindt in de blue-grass-, country-, folk- of singer/songwriter muziek. De entree is gratis, maar het is wel de bedoeling dat zowel aktieve als passieve muziekliefhebbers iets eetbaars meenemen, dat dan gezamenlijk genuttigd kan worden.

Maar liefst een kleine twintig acts verlenen hun medewerking, waarbij opvalt dat het niveau zonder uitzondering hoog te noemen is. Wat grotere bands treden op in de zaal, kleinere samenstellingen in de foyé en practisch iedere ruimte van de Haarhorst wordt gebruikt om in te jammen. De presentatie is in handen van Donna Bastiaans.

Optredende artiesten zijn Robert Allen Trio, Vili Ross, Cuttin’ Heads, Babes In The Grass, Restless Riders, Lex van Amsterdam, Ginet Balestiri, Blues Department, 16 Over 9, The Gypsiejazzers, Harold Koll, Bont & Bluegrass, Marius Langendijk, Neil Young Trio, Arnaldo Lopez, Except-2 Myrrhis en Willem van Mil.

Die fingerpickers zijn eigenlijk één grote familie, want ook in het buitenland heeft men al lucht gekregen van het Gorcumse festival. Dat blijkt uit de komst van de Canadees Rick Brockner, die momenteel door Engeland toert en een dagje naar Nederland komt om geheel gratis in de Haarhorst op te treden.

Het festival duurt zaterdag tot in de late uurtjes en de organisatie is in handen van het OWN Management.

advertentie
advertentie