Arkelstad bewandelt juiste weg

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

De gemeente is van mening dat Stichting Arkelstad na het vaststellen van de nieuwe kaders voor het welzijnswerk in 2006 een duidelijke bijdrage levert aan de maatschappelijke participatie en het verbeteren van de sociale samenhang in de wijken. Daarnaast concludeert zij dat het aanbod is toegenomen, de stichting zich duidelijk oriënteert op kwetsbare groepen en de inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers is toegenomen.

Stichting draagt duidelijk bij aan maatschappij GORINCHEM - Het Gorcums College van Burgemeester en Wethouders is van mening dat Stichting Arkelstad de goede weg is ingeslagen. Ze heeft dan ook te kennen gegeven dat de subsidie van twee ton, die pas uitbetaald zou worden wanneer Arkelstad een aantal prestaties zou leveren, toegekend wordt aan de stichting.

De werkwijze van de Stichting Arkelstad is gewijzigd. Er wordt veel geïnvesteerd in het leggen van contacten met burgers (jong en oud) en met andere maatschappelijke instellingen. Uit deze contacten komen ideeën en wensen naar voren (passend binnen de brede welzijnsdoelstelling) voor het opzetten van nieuwe burgerinitiatieven. De medewerkers van Arkelstad ondersteunen deze initiatieven en helpen bij de uitvoering. Uiteindelijk zullen vrijwilligers deze activiteiten begeleiden en zorgen voor de uitvoering. De medewerkers van Arkelstad kunnen zich dan weer op nieuwe ideeën richten.

De 200.000 euro zal met name gebruikt worden voor de extra openstelling en exploitatie van welzijnsaccomodatie, het aanstellen van meer welzijnwerkers en het professionaliseren van de huidige medewerkers. Inmiddels is er ook een nieuwe directeur aangenomen. Willem Lenderink is per 11 september in dienst getreden als directeur-bestuurder van de stichting.

advertentie
advertentie