Werkendam wint ‘duurzaam bouwen’

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

MOLO staat voor Milieu Overleg Lokale Overheden, een samenwerkingsverband van gemeenten, regionale milieudiensten en de Provincie Noord-Brabant. Jaarlijks reikt dit samenwerkingsverband een duurzaamheidsprijs uit. Klimaatbeleid / CO2 reductie, dat is dit jaar het thema van de MOLO Duurzaamheidsprijs. De gemeenten Breda, Roosendaal en Werkendam waren hiervoor genomineerd.

WERKENDAM - Met het project ‘Duurzaam bouwen, mooi in Werkendam’ heeft de gemeente Werkendam de MOLO Duurzaamheidsprijs 2007 gewonnen. Wethouder Jan Luteijn nam de prijs woensdag in het provinciehuis in Den Bosch in ontvangst van gedeputeerde Onno Hoes.

Energiezuinig, milieubewust, comfortabel en betaalbaar bouwen zijn de speerpunten van het winnende project. Werkendam ontwikkelt nieuwbouwwijken in de vijf gemeentelijke kernen, die samen zo ’n duizend woningen omvatten. De jury spreekt lof uit voor het feit dat Werkendam in alle nieuwbouwprojecten inzet op duurzaam bouwen. Met de corporaties is onder meer een concept ontwikkeld voor een energiezuinige starterswoning. Daarnaast wordt een innovatieproject van sociale huurappartementen energieneutraal gerealiseerd.

Alle Brabantse gemeenten konden zelf hun projecten in uitvoering aanmelden voor de prijs. Daaraan hebben zeven gemeenten gehoor gegeven. Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld en drie projecten genomineerd (in alfabetische volgorde): ‘Biomassacentrale’ gemeente Breda, ‘Passieve Huizen’ gemeente Roosendaal en ‘Duurzaam Bouwen, Mooi in Werkendam’ van de gemeente Werkendam.

advertentie
advertentie