'Het wordt weer een bijzondere avond...'

1 december 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De nieuwe show van Wilko Terwijn heet ‘X’. De letter ‘X’ slaat op de inhoudt van zijn shows, die al tien jaar dagelijks een verandering hebben ondergaan. De beste stand-up ontstaat namelijk op het podium zelf. Geen actualiteit gaat aan hem voorbij zonder zijn 'comedy-commentaar’.

Amsterdammer Wilko Terwijn behoort al jaren tot de top van de Nederlandse stand-up comedy. Actualiteiten spelen een grote rol in zijn optredens en samen met zijn aparte kijk op alledaagse zaken levert dat bizarre theorieën op. Dit wilt u niet missen, dus kom op 18 december naar theater Peeriscoop. Maar wees snel want er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

De toneelklassieker die klucht en thriller samenbrengt. Met onder meer Hetty – oma Knots – Heyting. Na de klassieke whodunit ‘En toen waren er nog maar…’ naar het beroemde verhaal van Agatha Christie komt Het Thriller Theater met ‘Arsenicum en Oude Kant’. Heyting speelt een oud dametje dat samen met haar zuster oude, eenzame mannen de dood injaagt met vergiftigde vlierbessenwijn. Een vorm van liefdadigheid, vinden zij. Ze hebben er al twaalf in de kelder begraven. Een neef, die onverwacht voor de deur staat, blijkt een psychopathische moordenaar te zijn, die zijn tantes wil overtreffen in aantal moorden. Op woensdag 19 december in De Nieuwe Doelen.

Na twee zeer succesvolle seizoenen met haar eerste theaterprogramma, is Wende met een geheel nieuw muzikaal programma te zien in de Nederlandse theaters.

Het nieuwe theaterconcert van Wende Snijders bestaat naast Franse chansons uit Nederlands, Spaans en Zuid-Afrikaans repertoire. Ook deze avond zingt ze weer recht uit haar hart, met haar ogen, met haar handen, maar bovenal met haar stem, vurig en breekbaar tegelijk. Compleet met een drie-man sterke band van rasmuzikanten gaat u vrijdag 21 december met Wende Snijders, winnares van de Edison Jazz Award 2007, een bijzondere muzikale avond tegemoet.

FAME verteld het verhaal over een groep energieke jongeren die samenkomen op 46 Street om auditie te doen voor de beroemde New York High School of Performing Arts. De studenten bidden dat ze toegelaten worden en maken een brief van school open. Wanneer blijkt dat ze zijn toegelaten starten ze met een geluksdans om het te vieren.

De studenten nemen je mee in hun dromen, teleurstellingen en de zoektocht naar succes. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen en ambitie. Het is een musical die generatie na generatie aanmoedigt hun wens om een ster te worden na te streven.

De Engelstalige FAME bevat onvergetelijke liedjes, hartverwarmende personages, beenwarmers en dansen op een taxi, de musical FAME is een voorstelling voor jong en oud.

De matineevoorstelling van Fame, the Musical op zaterdag 22 december begint op verzoek van de cast en productieleiding om 15.00 uur en niet zoals op de reeds verkochte kaarten vermeld om 14.15 uur. De deuren van Schouwburg de Nieuwe Doelen zijn open vanaf 14.15 uur.

Cabaretier André Manuel gaat het helemaal anders doen. Hij staat al jaren bekend om de man met de keiharde, confronterende grappen. In zijn meest recente programma “Burger” zegt hij het negativisme van zich af te zetten, zodat hij de wereld weer positief kan bekijken.

Hij neemt zijn geliefde publiek mee langs de gebruikelijke hoeveelheid maatschappelijke vullis. Over de deplorabele Staat der Nederland en hoe het zover heeft kunnen komen.

Door het publiek te confronteren met de ernstige feiten (Palestijnse bomaanslagen, modieuze moorden in België, sexuele uitspattingen) laat hij zien waarom het leven voor hem toch de moeite waard is.

advertentie
advertentie