Restaurant met ‘glashelder’ concept

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

Michelle (30 jaar) en Kees (32 jaar) hebben al jarenlange ervaring in de horeca. ,,We hebben eigenlijk nooit iets anders gedaan.’’ Kees is kok en Michelle runt de bediening en zo werkten ze zeven jaar in restaurant De Zwaan in Vuren. ,,Er zijn plannen geweest die zaak over te nemen, maar dat ging niet door en daarna waren we eigenlijk nauwelijks bezig met het starten van een eigen restaurant’’, vertelt Kees. ,,Het is via-via op ons pad gekomen’’, vult Michelle aan. ,,Mijn vader heeft een stucadoorbedrijf en kent de aannemer die dit nieuwe centrum bouwt. Hij zocht mensen om een restaurantje te beginnen. Vroeger zat hier tegenover De Gouden Leeuw en nu wilden ze graag weer iets terug in Hoornaar. Zo kwamen ze bij ons.’’

HOORNAAR - In het pas gebouwde commerciële centrum van Hoornaar, het Dirk IV Plein, werd vrijdagmiddag een nieuw restaurant geopend. De jonge eigenaren uit Gorinchem, Michelle van der Stelt en Kees Meijer beschrijven de inrichting van hun eerste eigen zaak als ‘modern, maar warm’ en het concept als ‘chique voor een schappelijke prijs’. Michelle: ,,Ons concept is duidelijk, helder. Zo kwam ik op de naam. Ik keek thuis uit het raam en wist het: ‘glashelder’.

Ze hoefden niet lang na te denken over het voorstel en kwamen al gauw met een ‘glashelder’ concept. ,,We geven klanten het gevoel dat ze in een chique zaak zitten, qua inrichting, service en eten, maar dat alles voor een normale prijs’’, legt Kees uit. ,,In een eenvoudiger restaurant is de entourage vaak een stuk minder. Dan zit je gelijk op een houten stoel.’’ Glashelder heeft 36 wit leren fauteuils voor hun gasten klaarstaan. De inrichting is strak, maar in warme zand- en crèmekleuren. Vrijdagavond kwamen vrienden, familie, aannemers en andere genodigden een borreltje drinken om de zaak officieel te openen. Zaterdag kreeg het Gorcumse stel de eerste etende gasten, die de culinaire creaties van Kees Meijer kwamen keuren. ,,We hebben een Franse keuken. Geen grote kaart, maar wel een vaak wisselende kaart.’’ Dat is wat hij leuk vindt aan zijn vak. ,,De creativiteit; steeds weer nieuwe gerechten bedenken. Het is hard werken, maar ook heel afwisselend.’’ Meer info op: www.restaurantglashelder.nl.

advertentie
advertentie