GKV pakt punt tegen koploper

4 december 2007 om 00:00 Nieuws

De thuisclub, die met twee overwinningen met grote uitslagen de favorietenrol voor de titel volledig waarmaakte, kreeg niets cadeau van de Gorcumers. De ploegen bleken in de eerste helft volledig aan elkaar gewaagd en stonden bij ieder vakwisseling weer gelijk. Aan GKV-zijde waren er mooie aanvallende acties en doelpunten te zien van Petra Verschoor, Saskia de Waard, Willem Roest en Rachid Maachi. De thuisploeg ging in de verdedigende rebound regelmatig zwaar over de schreef, maar de scheidsrechter, die het moest doen zonder grensrechter, had hier absoluut geen oog voor.

Gedreven ploeg houdt DVO op gelijkspel BENNEKOM - GKV heeft een verdiend gelijkspel behaald tegen DVO. In de volle hal in Bennekom hielden de gedreven Gorcumers de titelkandidaat op 18-18. Antilopen heeft door deze uitslag de koppositie overgenomen van DVO.

Ook na de rust ( 7- 7) gaven de ploegen elkaar niets toe. Beide teams, wars van achterverdedigen, bleven elkaar in hoog tempo bestoken en tezamen met een hoog scoringspercentage ontwikkelde zich een wedstrijd met grote amusementswaarde. Rachid Maachi, Saskia de Waard en Patrick van Bezooyen waren trefzeker.

Halverwege de tweede helft was er voor de eerste keer in de wedstrijd bij de vakwisseling een marge van twee punten (13 – 15) in het voordeel van GKV. DVO, gesteund door het publiek, deed er een schep bovenop. Met vier, deels makkelijk gegeven, strafworpen voor de thuisclub werd de stand naar 18 – 16 omgebogen en leek de strijd met nog vier minuten te spelen beslist. Met een time out bracht coach Jan Tromp de rust terug in de GKV-gelederen. Op karakter zette de ploeg aan en vanwege ongeoorloofde acties in de DVO-verdediging kreeg GKV twee strafworpen, die Kees Baks op uiterst koele wijze verzilverde.