‘Luchtige variaties’ van Louis Van Dijk

8 januari 2008 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - Pianist Louis van Dijk geeft op zaterdag 12 januari aanstaande een Nieuwjaarsconcert in de Grote of Hervomde kerk in de Vesting Woudrichem.

Als speciale gast treedt zijn dochter, violiste en zangeres Selma van Dijk op. Zij is bekend van het SBS6-programma Hart van Nederland. Het programma bestaat uit een compilatie van bekende melodieën en verrassende improvisaties. Aanvang van het Nieuwjaarsconcert is 20.00 uur.

Het Nieuwjaarsconcert staat onder auspiciën van de Lionsclub Land van Heusden en Altena en is het tiende op rij dat gehouden wordt in Woudrichem. De opbrengst gaat zoals gebruikelijk naar het goede doel: de jaarlijkse seniorendag die in samenwerking met regionale zorgcentra georganiseerd wordt.

Legende

Louis van Dijk (66) is voor velen een Nederlandse legende als het gaat om het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek. Tel daarbij op zijn fenomenale improvisatietalent en we kunnen zeggen dat we met een musicus te maken hebben die zeldzaam is in zijn soort. Velen collega’s van zijn kaliber zijn naar het buitenland gegaan, maar Van Dijk bleef zijn geboorteland trouw.

Speciaal voor deze jubileumeditie van het Nieuwjaarsconcert zal Van Dijk ook het fantastische orgel van de Hervormde Kerk bespelen met een improvisatie over Mein junges Leben hat ein End van de componist en organist Jan Pieterszoon Sweelinck.

Special Guest

Het bijzondere van deze avond is dat Van Dijk zijn dochter Selma meeneemt als ‘special guest’. Selma van Dijk is bij het grote publiek bekend als presentatrice bij het SBS6-programma Hart van Nederland. Wat weinigen weten is dat zij net als haar vader een conservatoriumopleiding genoot.

Samen met haar vader speelt zij luchtige variaties voor viool en piano op bekende liedjes als Het zal je kind maar wezen en Op een mooie pinksterdag. Ook laat ze horen dat muziek voor ‘hornpipe’ uitstekend te spelen is op viool.

u Kaarten voor dit nieuwjaarsconcert zijn te reserveren via tel. 0184-491111 (tussen 09.00-17.00 uur) en 06-53930032 (‘s avonds).

advertentie
advertentie