Taxi bracht man bij politie

15 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Volgens een woordvoerder van de politie was er geen aanleiding de man aan te houden en voor de nacht ter ontnuchtering in een cel onder te brengen omdat hij geen overlast veroorzaakte. ,,We kunnen niet iedere dronkaard onderdak bieden in het bureau,” aldus woordvoerder Wilma Noordergraaf van de politie. Openbare dronkenschap is verboden, maar volgens artikel 426 van het strafrecht wordt een dronkaard alleen aangehouden bij overlast zoals vernieling, baldadigheid of mishandeling. ,,Daar was bij deze man geen sprake van,” aldus Noordergraaf. Volgens haar werd dat de taxichauffeur uitgelegd.

Chauffeur was bezorgd over dronken man GORINCHEM - De verdronken Gorcumer (59 jaar), die vorige week maandag achter het Paardenwater uit de Linge werd gehaald, was de avond daarvoor door een taxichauffeur in dronken en verwarde toestand op het politiebureau afgeleverd. De chauffeur maakte zich ernstige zorgen over de toestand van de man en zag geen andere uitweg dan naar de politie te gaan.

De chauffeur had die avond vergeefs geprobeerd de Gorcumer thuis te brengen. Hij kon het huis niet in. Tevens bleken zijn vriendin en een vriend onbereikbaar. Toen de chauffeur op het politiebureau zijn bezorgdheid bleef uitspreken, besloten de dienstdoende agenten een rechercheur op te roepen. Maar ondertussen zag de dronken man kans het bureau uit te wandelen en in de donkere nacht te verdwijnen. De chauffeur is nog gaan kijken waar hij was gebleven en ook agenten van de surveillancedienst hebben vergeefs naar hem uitgekeken. De man is vanuit het politiebureau richting Paardenwater gelopen en direct achter de brug Van Ceelen links het paadje naar beneden ingegaan. Daar is hij in het ijskoude water van de Linge terecht gekomen en verdronken. De politie ziet geen reden voor een intern onderzoek en noemt dit ,,een heel trieste samenloop van omstandigheden.”

advertentie
advertentie