Recordaantal tennist voor goed doel

15 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Vier jaar geleden organiseerde tennisschool V&P voor de eerste maal een open invitatie toernooi. Dat werd in het voorjaar van 2005 gehouden op de banen van TV Giessenburg. In zowel Giessenburg als in Gorcum is dit een jaarlijkse traditie geworden. Initiator Bastiaan de Paauw is samen met zijn broer Jaco eigenaar van de 12-jarige tennisschool: “Negen jaar geleden namen wij deze over en we zijn inmiddels van vier naar negen leraren gegroeid. Het houdt bij ons echt niet op met alleen de tennislessen. Wij organiseren dit soort toernooien, clinics en jeugdevenementen. Ik denk dat wij ons daarin onderscheiden van de klassieke scholen.”

370 partijen: 1150 euro naar ClinicClowns GORINCHEM - Een recordaantal deelnemers tenniste op Overwaard niet alleen om de titels, maar ook voor het goede doel. Tennisschool V&P en de Gorcumse vereniging organiseerden voor de derde maal het open invitatietoernooi. De opbrengst, dit jaar voor de ClinicClowns, bedroeg 1150 euro. Daar komt de opbrengst van het toernooi in Giessenburg dit voorjaar nog bij.

door Gerard Droog

Ieder jaar wordt er een goed doel gekozen. De derde editie van het V&P/Overwaard toernooi stond in het teken van de ClinicClowns. In totaal schreven zich 268 deelnemers in die samen 370 partijen op negen toernooi dagen afwerkten. De Paauw: “Een uniek aantal en dat kan alleen maar door de professionele samenwerking met GTC Overwaard”. Met de Gorcumse tennisvereniging wordt een hechte band onderhouden. Voorzitter Martien van de Pol beaamt dit volmondig. Ruim 15 jaar wordt er met V&P samengewerkt.

Overwaard zit weer in de lift. Er vinden jeugduitwisselingen plaats met andere verenigingen in de regio en er is een jeugdclub in oprichting. Voor het vierde achtereenvolgende jaar vindt er een regionale wintercompetitie plaats. Hieraan wordt ook deelgenomen door leden van tennisverenigingen uit Vuren, Arkel, Schelluinen en plaatsgenoot Ready. Tekenend voor de het nieuwe elan van de Gorcumers is het aantal competitieteams dat Overwaard heeft ingeschreven. Maar liefst 18 senioren- en jeugdteams trekken dit voorjaar de regio of het land in.

Ook zijn er voorzichtige plannen voor de bouw van een nieuw clubhuis en wordt gesproken over het aanpassen van de drie resterende gravel banen naar all-weather banen. Van de Pol: “Er zijn wel plannen, maar die zitten in een oriënterende fase. Ten eerste moet alles financieel haalbaar zijn en daar zijn we nog lang niet uit. Als de mogelijkheid zich zou voordoen dan leggen wij onze plannen eerst voor aan de leden.” Cruciale rol in die plannen speelt de Gemeente. Het 458 leden tellende Overwaard ontvangt nu een jaarlijkse subsidie van 700 euro, terwijl bijvoorbeeld de Gorcumse voetbalverenigingen 100 euro per lid per jaar ontvangen. Van de Pol: “Een vreemde zaak. Gezien onze goede relatie met de Gemeente gaan wij daar eens over praten. Wij komen daar best uit.”

advertentie
advertentie