Toeristenconcert Grote Kerk

22 juli 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Grote Kerk in Gorinchem vindt zaterdagmiddag 26 juli het tweede toeristenconcert van dit seizoen plaats. De organist is Anton Doornhein.Doornhein heeft al op vele grote orgels in Nederland en daar buiten geconcerteerd. Zaterdagmiddag is hij voor de eerste maal in Gorinchem te beluisteren. De aanvang van het concert is 15.00 uur. Toegang gratis.

Anton Doornhein studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Deze studie sloot hij af met de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Na zijn opleiding volgde hij diverse cursussen onder andere bij Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe. Hierna volgde hij interpretatielessen bij Marie Louise Langlais-Jaquet aan het ‘Conservatoire International de Musique’ te Parijs, die bekroond werden met de unanieme toekenning van de Grand Prix. Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur ontving hij in 1997 de bronzen, en in 2004 de zilveren medaille van de Parijse Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’. In 2001 won hij drie prijzen bij het ‘César Franck Orgelconcours’.

Anton Doornhein is werkzaam als muzikaal begeleider aan de Rotterdamse Dansacademie, Stichting voor Kunstzinnige Vorming te Rotterdam en aan de Vrije Akademie Westvest te Delft. Als organist is hij verbonden aan de R.K. Dominicuskerk te Rotterdam.

advertentie
advertentie