Grotere opzet Botenbeurs Gorinchem

29 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Dit jaar is de organisatie voor het eerst volledig in handen van de gemeente Gorinchem. Door de samenwerking met Lingehaven Gorinchem, Sleeuwijk Yachting en Evenementenhal Gorinchem is het mogelijk een botenbeurs te organiseren met meer kwaliteit en mogelijkheden.

‘Samen met bedrijfsleven meer aanbod’ GORINCHEM - Burgemeester Piet IJssels gaf onlangs tijdens een feestelijke bijeenkomst op veerboot Gorinchem VIII het startsein voor de Botenbeurs nieuwe stijl. Vanaf het water lanceerde hij de nieuwe opzet van de beurs door de nieuwe website www.botenbeursgorinchem.nl te openen. ,,In samenwerking met het bedrijfsleven in onze regio kan de beurs groeien tot Werkendamse schaal,” aldus IJssels.

Demonstraties

De Botenbeurs Gorinchem vindt plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 september. De beurs staat landelijk bekend om z’n laagdrempeligheid en gemoedelijke sfeer. Twee dagen lang worden er boten verkocht. Op zaterdag is er ook een nautische- en rommelmarkt en zijn er diverse watersport demonstraties. Op de derde Waterkering in de Lingehaven en op het terrein van Sleeuwijk Yachting laten diverse visserskoren en bands zich van hun beste kant horen. Dit in samenwerking met Tommy Netten Entertainment.

Sleeuwijk Yachting

Het beursterrein wordt dit jaar uitgebreid naar de overkant van de rivier, waardoor het Brabantse dorp Sleeuwijk (gemeente Werkendam) met Sleeuwijk Yachting onderdeel zal worden van het evenement. Om de locaties moeiteloos met elkaar te verbinden, zal er op zaterdag gratis vervoer zijn met de veerboot tussen Gorinchem en Sleeuwijk. Evenementenhal Gorinchem stelt voor dit evenement gratis de parkeerplaats open. Er rijden gratis pendelbussen tussen het parkeerterrein en de Lingehaven.

Dit jaar is er een extra breed aanbod schepen. Het zijn nieuwe en gebruikte boten van zowel bedrijven als particulieren. Zowel in de Gorcumse Lingehaven als aan de andere kant van de rivier bij Sleeuwijk Yachting, liggen ruim 200 boten te koop. Op de wal Buiten de Waterpoort is voldoende ruimte voor trailers.

Nautische markt

Op de kade en aan het water in de Lingehaven en Buiten de Waterpoort is een nautische- en rommelmarkt met allerhande artikelen. Ook zijn er bedrijven, gespecialiseerd in de scheepsvaart, te vinden: van accu’s, motoren, communicatie aan boord, tot aan stoffering en bootkappen. Deze mix maakt de Botenbeurs Gorinchem tot een evenement met een eigen gezicht.

Voor iedereen

Deelname aan de beurs is voor iedereen mogelijk, zowel particulier als bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen.

u De meest actuele informatie en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.botenbeursgorinchem.nl

advertentie
advertentie