‘Vader had mishandelingen moeten stoppen’

5 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – De beschuldigende hand ging vrijdag 25 juli naar Eddy O., vader van de twee mishandelde kinderen Stacey en Vicky. Volgens de aanklaagster van het Hof is hij nalatig geweest. Hij moest kennis hebben genomen van de mishandelingen en had een poging moeten doen deze te stoppen. Er wordt een celstraf van 204 dagen geëist.

Vrijdag 25 juli moest O. voorkomen in het Haagse gerechtshof omdat hij de mishandelingen van zijn kinderen door echtgenote Racheal niet had gestopt.

De eerste klachten over het gezin kwamen in juli 2006 bij de politie binnen nadat specialisten van het Beatrixziekenhuis bijzondere conclusies trokken. Het gezwollen armpje van dochter Vicky vestigde bij nader onderzoek tevens de aandacht op een gescheurde lever en diverse, sommige nog niet herstelde, breuken. Zus Stacey bleek lange tijd met gebroken elleboog te hebben rondgelopen, een zeer zeldzame breuk. De verdachte stiefmoeder werd vorig jaar veroordeeld tot achttien maanden cel. De vader werd op dat moment vrij gesproken van betrokkenheid bij de mishandelingen.

Het Openbaar Ministerie vindt echter dat de vader op zijn minst nalatigheid kan worden verweten. De aanklaagster bij het Hof zei gisteren dat hij moet hebben geweten van de mishandelingen. Omdat hij geen poging heeft gedaan deze te stoppen, dient hij volgens haar alsnog veroordeeld te worden tot een celstraf van 204 dagen.

O. bleek zelf ook het slachtoffer van de driftbuien van zijn echtgenote. Het Hof citeerde een getuige die de man zwaar bebloed en bekrast aantrof. Een andere getuige verklaarde dat hij had gezien hoe zijn vrouw hem trachtte te wurgen.

Volgens het Openbaar Ministerie had de vader alleen door de verwondingen die zijn echtgenote bij hem veroorzaakte, kunnen weten dat zij ook zijn dochters mishandelde. De aanklaagster meende zelfs dat hij de afranselingen van zijn kinderen had gezien. O. ontkende dit. Op 8 augustus volgt de uitspraak van het gerechtshof.

advertentie
advertentie