Sporen van het religieus erfgoed

5 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

In het Land van Heusden en Altena zijn die dag dertien, monumentale kerken geopend. Verder is Fort Giessen geopend, daar wordt een expositie ingericht met de mooiste, archeologische vondsten uit de streek. In de Hervormde kerk van Eethen is een kleine expositie ingericht van de opgravingen op de Bollenhoef, waar een Middeleeuwse slotgracht werd gevonden.

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Open Monumentendag wordt gehouden op zaterdag 13 september en heeft als thema ‘Sporen van religieus erfgoed’.

Kerkenpad

In die kerk wordt vrijdag 12 september ook het eerste exemplaar van het boek ‘Op kerkenpad in het Land van Heusden en Altena’ van Cees de Gast overhandigd aan de commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen.

Oudheidskamer

In Werkendam is tevens het Andries Visserhuis en de Oudheidkamer geopend. In het Andries Visserhuis is aandacht voor archeologie door middel van een spel en folder, evenals als in Fort Giessen en de Hervormde kerk van Eethen. In de Oudheidkamer is een expositie van kerkelijke voorwerpen tentoongesteld.

Kerkhof

Op het kerkhof aan het Laantje worden twee rondwandelingen ge- houden, Maan van Elzelingen geeft uitleg over de meest bijzondere graven, daarvoor deed hij onderzoek in de kerkelijke archieven en legde zo 10.000 namen vast van overledenen. De organisatie van Open Monumentendag is in handen van het Cultuurhistorisch Platform.

u Zie ook de website : www.openmonumentendag.nl

advertentie
advertentie