Band Contest in Café Genesis

19 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Nationaal Park De Biesbosch start 1 oktober een cursus om nieuwe gidsen op te leiden. De cursisten moeten uiteindelijk zelf een van de publieksactiviteiten in de Biesbosch kunnen verzorgen. De cursus bestaat uit drie modules. De eerste daarvan start 1 oktober. Het ontstaan van de Biesbosch, de cultuurhistorie en het beheer van het gebied komt daarbij aan bod. Tot 5 september kunnen belangstellenden zich hiervoor aanmelden.

Omdat er een grote vraag is naar goed opgeleide gidsen, start het Nationaal Park 1 oktober met de eerste module van een nieuwe cursus. Na deze module van acht bijeenkomsten volgt in 2009 nog module 2 over ‘Flora, fauna en biotopen’ en module 3 over ‘Educatie en Didactiek’. Als de drie modules met een voldoende resultaat zijn doorlopen, ontvangen de cursisten hun diploma als Biesboschgids. Voor deelname wordt een bijdrage van slechts € 20 gevraagd.

Iedere module heeft acht bijeenkomsten. De cursusavonden zijn op de woensdagavond, de excursies op zaterdagen. Op 10 december is de eerste module afgerond. Omdat de gidsen uit een ruim gebied om de Biesbosch komen, worden de bijeenkomsten ook aan zowel de Brabantse als Zuid-Hollandse kant van de Biesbosch georganiseerd, met als locatie de beide bezoekerscentra.

Geïnteresseerden kunnen kijken op de website www.biesbosch.org bij ‘kort nieuws’ onder de rubriek ‘actueel’. Aanmelden vóór 5 september naar IVN Consulentschap Brabant, Postbus 883, 5280 AW, Boxtel. Telefoon: 0411-614111. E-mailen kan ook: r.a.vereijken@ivn.nl.

GORINCHEM - Na de verkoop via abonnement en inschrijvingsformulier komen de overgebleven kaarten voor de voorstellingen in theater ’t Pand vanaf 15 augustus in de losse verkoop. Voor vrijwel alle voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar, van enkele stuks tot aan ruim voldoende. Alleen de voorstellingen van Jelle Kuiper en Javier Guizman zijn uitverkocht. Reserveren kan via de website van Theater ’t Pand. Het theater seizoen start op 5 september, met een voorstelling van “Vliegende Panter” Remco Vrijdag en Micha Molthoff, een dag later gevolgd door Ronald Goedemondt. Na dit openingsweekend zullen tal van klinkende namen en minder bekende cabaret goden de planken van het theatertje aan de Korenbeurs komend seizoen beklimmen.

GORINCHEM - Café Genesis staat donderdag 28 augustus in het teken van alternatieve rock. Lokale bands zullen op deze avond strijden voor een plek op Duveltjes Rock.

Duveltjes Rock wordt gehouden in het slotweekend van “De vloek van de Duveltjesgracht” op vrijdag 10 oktober. In dit weekend zal de ontknoping van het 4 weken durende evenement plaatsvinden op het terrein Buiten de Waterpoort. De vrijdagavond van het slotweekend zal bestaan uit een diversiteit van live acts uit de gehele regio. Tijdens dit evenement is er nog 1 plaats beschikbaar voor een regionale startende alternatieve rock band. Er wordt gezocht naar een band die gedurende een +/- 45 minuten durende set eigen materiaal ten gehore kunnen brengen. Bands kunnen hun materiaal en gegevens opsturen aan administratie@duveltjesgracht.nl of per post aan Café Genesis. Kijk voor meer info in de agenda op www.cafegenesis.nl.

advertentie
advertentie