‘Zolang het maar uitvoerbaar is’

19 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Een ritje naar de kinderboerderij is een populair uitje bij veel Gorcumse ouders, maar ook bij opa’s en oma’s. Een kopje koffie of misschien zelfs een pannenkoek hoort er dan natuurlijk bij. ,,De ouderen genieten hier van een kopje koffie en de kinderen kunnen lekker op de boerderij spelen. Alles is veilig en ouders hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt,’’ legt Rikkers uit.

Zuid-Hollands leukste kinder-restaurant GORINCHEM - Het is rustig in het Theehuis van de kinderboerderij in het Gijs van Andelpark. Niet zo verwonderlijk; het is vrijdagochtend vroeg, de hekken van de kinderboerderij zijn nog maar net open. ,,De zondag is meestal een topdag voor ons. Tenminste als het weer een beetje mee wil werken. Niet te veel regen, maar ook niet te warm, want dan gaan ze liever zwemmen.” Aan het woord is Henk Rikkers, leidinggevende in het Theehuis.

Maar niet alleen rondom het theehuis is er genoeg te doen voor de kinderen. Ook in het theehuis is het een gezellig boel. Rikkers: ,,Wij proberen in te spelen op de wens van onze jonge en oudere gasten. Niks is ons te gek, als het maar uitvoerbaar is. ,,Nu hebben we een expositie over dinosauriërs. Prompt is daar een dino-pannenkoek bij bedacht,” legt Rikkers uit.

Het is dan ook niet zo vreemd dat het theehuis door het blad ‘Ook!’, het blad voor actieve opa’s en oma’s het restaurant onlangs uitriep tot meest kindvriendelijke restaurant van Zuid-Holland. Alhoewel...onlangs. ,,Eigenlijk is dit nieuwtje al ruim een jaar oud. De voorzitter van het natuurcentrum zag van de week het artikel met daarin de vermelding toevallig hangen. En zo is het balletje gaan rollen. Eigenlijk oud nieuws dus, maar onze motivatie is niet veranderd. Nog steeds staan de klanten, jong en oud, bovenaan bij ons.”

Het theehuis is op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. In het weekend gaan de deuren om 11.00 uur open.

advertentie
advertentie