Kosten Rivas onder vuur

26 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorcumse afdeling van de SP heeft enkele jaren geleden meermalen de topinkomens van de Rivas-directie aan de orde gesteld en telkens nul op het rekest gekregen. Nu was het vorige week in het landelijke nieuws; niet alleen de SP, maar ook het CDA vindt dat managers in de thuiszorg niet meer dan premier Balkenende mogen verdienen, de zogenoemde Balkenendenorm.

Rivas directievoorzitter Pieter de Kort, die met zijn inkomen de Balkenendenorm royaal overschrijdt, geeft een korte reactie: ,,Het gaat hierbij over de thuiszorg en niet over de zorg in het algemeen. Bovendien is Rivas een grote ketenorganisatie. Op weg naar verzelfstandiging van de zorg is er sprake van marktwerking.”

Wethouder Petra Groeneweg en burgemeester Victor Molkenboer uit Leerdam spreken over gigantische overheadkosten bij Rivas als het over hulp in de huishouding gaat. Molkenboer valt in dit verband Groeneweg bij: ,,Het is toch schokkend dat veertig procent van de managers in de thuiszorg meer dan onze ministerpresident verdient. Marktwerking is prima, maar laat dan niet de samenleving daarvoor betalen.”

Reprimande

Tegen de Rivas-medewerker, die de brief over het tekort aan alpha-hulpen bij Rivas lekte en op de SP-website plaatste, zijn maatregelen genomen, maar is niet ontslagen. ,,De brief had eerst de gemeentebesturen moeten bereiken,” aldus De Kort

advertentie
advertentie