Twee nieuwe Arkelse fotoboeken

26 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Met name de oudere Arkelaren zullen in de boek ‘Arkel, door de jaren heen’ het dorp van hun jeugd herkennen. De jeugd daarentegen zal zich verbazen over de vele veranderingen die Arkel heeft doorstaan. Het boek is samengesteld door Cees van Andel, Dik Klein en Truus Scherpenisse. Vrijdag overhandigde voorzitter Henk Gaikhorst dit fotoboek en het boek ‘Arkel, het water en zijn stroomgemalen’ aan wethouder Buddingh van de gemeente Giessenlanden.

‘Arkel, het water en zijn stroomgemalen’ is het eerste deel van een serie die in de toekomst nog meerdere delen zal bevatten. Het boek heeft als uitgangspunt de stoomgemalen die ooit in Arkel stonden. In het boek wordt de geschiedenis behandeld over de waterhuishouding van de streek en de veranderingen die nodig waren om te komen tot een moderne waterhuishouding. Dit boek is samengesteld door Jieles van Daalen.

De boeken zijn verkrijgbaar bij de Historische Vereniging Arkel en Rietveld, Folkertsstraat 1c iedere dinsdagavond van 19.00 tot en met 22.00 uur en kosten € 19,50 en € 12,50. Telefonisch bestellen op 0622-786634.

advertentie
advertentie