Onzekerheid vertraagt plan Transvaal

16 december 2008 om 00:00 Nieuws

Het plan is om het gebied tussen de Eikenlaan en de Transvaal, dat ruim vijfduizend vierkante meter beslaat, om te toveren tot een winkelcentrum met daar bovenop woonruimte. Het gaat om zo’n 64 appartementen, verdeeld over drie winkels. De winkels worden zo geplaatst dat een soort winkelplein wordt gecreëerd. Daar omheen komt een woonzorgcomplex met veertig appartementen en een zorgcentrum met 24 kamers. In het open veld achter het winkelcentrum komen ook nog eens zo’n veertig vrijstaande woningen. Verder worden ruim driehonderd parkeerplaatsen aangelegd.

‘Iedereen wil er nog steeds mee verder’ SLEEUWIJK/WERKENDAM - De verplaatsing van het winkelcentrum en de bouw van een woon-zorgcomplex aan de Eikenlaan/Transvaal laat nog even op zich wachten. Afgelopen donderdag werd de voorlopige plattegrond van het gebied gepresenteerd. Wel loopt een haalbaarheidsstudie en het financiële plaatje is voor de betrokken partijen nog niet helemaal rond, mede door de economisch onzekere tijden. ,,Het beeld van de laatste maand is dat iedereen nog steeds wil”, aldus wethouder Jan Luteijn.

Door Bart Viveen

,,Tot nu toe loopt alleen nog maar een haalbaarheidsstudie, uitgevoerd door de corporaties Woonservice Meander en Stichting Woonlinie. Maar de signalen zijn positief”, licht Luteijn toe. Mede door de financiële onzekerheid bij ondernemers ligt volgens hem een schaduw over dit plan. ,,Banken zijn nu eenmaal minder soepel dan een jaar geleden.” De eerste ideeën voor een verplaatsing van het winkelcentrum werden al besproken met ondernemers, omwonenden en betrokkenen tijdens een informatieavond in december 2006. ,,In mei 2009 komt het plan sowieso in de raad, dan wordt een definitief besluit genomen”, aldus de vastberaden Luteijn.

advertentie
advertentie