‘2009 wordt net zo’n mooi jaar als 2007 en 2008’

6 januari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Menig burgemeester kondigt dit jaar tijdens de locale nieuwjaarsreceptie enige vorm van ‘rustig aan doen’ aan. De media staan bol van berichten over recessie en economische crisis. Burgemeesters haken daar op in, zo ook in Gorinchem. Er zijn immers grote belangen zoals werkgelegenheid mee gemoeid.

Maar Gorinchem is vooralsnog niet van plan ‘het rustig aan te doen’, maar wil juist al het mogelijke inzetten om teruggang zo veel mogelijk te voorkomen. ,,2009 lijkt in het teken te staan van financiële crisis. Maar hoe kan dat nou eigenlijk als je bedenkt dat het vorig najaar allemaal nog zo goed ging,” begon burgemeester Piet IJssels tijdens de drukbezochte receptie in het stadhuis. ,,We moeten niet achter elkaar aanrennen en met z’n allen blind in de afgrond storten, maar het angstsyndroom juist bestrijden.”

Burgemeester IJssels realiseert zich dat hij ,,geen hek om Gorinchem kan plaatsen. Maar de overheid is nu aan zet om de gang erin te houden in economisch opzicht en domeingedrag te voorkomen.” Als het wat slechter gaat hebben mensen de neiging ‘hekken op te trekken’ en hun wereldje af te bakenen. ,,Dat moeten we voorkomen. We zullen ook op dit gebied alle zeilen bijzetten en er zijn kansen, bijvoorbeeld met de Wmo.”

Op het gebied van de huizenmarkt beloofde de burgemeester er alles aan te willen doen om er beweging in te houden. Doorstroming is van groot belang, ook voor alle nieuwbouwprojecten. ,,Mensen die verhuizen investeren ook. Dan blijft alles in beweging. En,” besloot de burgemeester, ,,het is hier (financieel) veilig verhuizen. Je zult zien; 2009 wordt net zo’n mooi jaar als 2007 en 2008.”

De nieuwjaarsreceptie wordt ieder jaar gezamenlijk met de twee woningbouwverenigingen Bevo en Palissade gehouden, die per 1 januari zijn gefuseerd tot één grote corporatie.

advertentie
advertentie