Boudewijn Groeneboer tekent doodle voor Google

6 januari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Boudewijn Groeneboer uit Gorinchem is een van de scholieren die mee heeft gedaan aan de landelijke tekenwedstrijd Doodle 4 Google.

In totaal hebben er meer dan 28.000 kinderen van in totaal meer dan 593 verschillende basisscholen deelgenomen aan de tekenwedstrijd van de overbekende zoekmachine op het internet. Boudewijn Groeneboer is voor de provincie Zuid-Holland geselecteerd als één van de kanshebbers. Of hij de tekenwedstrijd ook echt gewonnen heeft wordt woensdag 14 januari bekend gemaakt. In totaal zijn er 22 kinderen geselecteerd voor de finale. De winnende doodle wordt 15 januari 24 uur lang op de homepagina van Google gezet. Een doodle is een creatieve variatie op het bekende Google-logo. Begin december zijn de regionale winnaars gekozen. Tot 8 januari kan heel Nederland nog op de homepage van Google stemmen op zijn of haar favoriete doodle voor Google.

De prijsuitreiking vindt plaats in Madurodam. De jury bestaat uit Kim Lian van der Meij, Tahita Ringers (burgemeester van Madurodam), Jan Steeman (striptekenaar), Saskia de Both (hoogleraar illustratie), Emmeliek Boost (pedagoge) en Frank Evers (Programmamanager bij kennisnet). Zangeres Monique Smit zal de middag aan elkaar praten en uiteindelijk de prijs uitreiken.

advertentie
advertentie