Relschoppers staan op video

6 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Eén jongen is meteen aangehouden, maar burgemeester Piet IJssels verwacht binnenkort een hele serie aanhoudingen. ,,Dit keer hebben we de daders letterlijk in beeld,” aldus de burgemeester. ,,En we hopen tijdens de verhoren nog veel informatie los te krijgen.”

‘Dit keer hebben we ze in beeld’ GORINCHEM - De vijftig Marokkaanse jongeren, die op oudejaarsavond in de omgeving van de Koningin Wilhelminalaan kwamen relschoppen en brandstichten, zijn gefilmd door het videoteam van de politie.

De bewoners van de Koningin Wilhelminalaan hebben op oudejaarsavond angstige uren doorgemaakt. Een klein groepje Marokkaanse jongeren zwoel in een mum van tijd aan tot een groep van zo’n vijftig jongeren. ,,Hier gebeurt het. Hier moet je zijn,” sms-ten zij naar stadsgenoten. Auto’s werden vernield. Over straat gegooide benzine werd in brand gestoken zodat de vlammen bijna huizenhoog lantaarnpalen likten. Er vloog een hamer door de ruit van de Lidl zodat daar een molotovcocktail naar binnen gegooid kon worden. Enkele kassagroepen stonden in lichterlaaie. Brandweer, de ME en het videoteam van de politie waren snel ter plaatse. Zij waren al in de beurt omdat eerder die avond brand was gesticht in de dependance van de Samen Onderwegschool aan de dr. Bauerstraat.

Burgemeester IJssels is blij met het kordate optreden van de politie en hoopt nu spijkers met koppen te kunnen slaan. De jongeren die enkele maanden geleden de brandweer provoceerden en hinderden in hun werk zijn immers nog steeds niet gepakt. De burgemeester is oudejaarsavond zelf gaan kijken en sprak met bewoners.

u Lees ook het artikel 'We zijn zo bang geweest'

advertentie
advertentie