Geen geldig rijbewijs

13 januari 2009 om 00:00 Nieuws

De laatste dag van 2008 gezien en beleefd door een oudere inwoonster van Gorinchem (75 jaar):

Na een daverende knal met grote schrik wakker worden, denkend dat het weer oorlog is. Stilte! Vanaf 10.00 uur niet meer naar buiten kunnen, aangezien er vanuit elk portiek een daverende, niet ongevaarlijke knal te verwachten is. In je eigen huis opgesloten, en dat alleen omdat de jeugd zich onopgevoed gedraagt. Het is te zot om over te praten, laat staan er deel van uit te moeten maken. In de eerstvolgende krant te lezen van de catastrofale vernielingen door de tegenwoordige jeugd aangebracht en dan gelijk te denken aan de zeer milde straffen die ervoor worden uitgedeeld. Zo mag en kan het niet langer!

Wat denkt u van een gezamenlijk ‘Twee Uur Durend Vreugdevuur’ op oudejaarsavond van 23.00 tot 1.00 uur Buiten de Waterpoort, aangeboden door ons eigen gemeentebestuur, onder leiding van onze zeer bekwame brandweer- en EHBO-diensten? Maak het afsteken van privé-vuurwerk strafbaar en deel bij overtreding dan ook behoorlijke straffen uit!

P. den Boer- van Genderen

Gorinchem

denboerp@solcon.nl

GORINCHEM – Fietsverlichtingscontroles op 7, 8 en 9 januari in Giessenburg, Hoornaar, Arkel en Gorinchem hebben in totaal 31 bekeuringen opgeleverd. Agenten controleerden tussen 7.00 en 8.30 uur op schoolgaande routes. ,,De combinatie van duisternis en mist/sneeuw maakt het extra belangrijk om met goed werkende verlichting de weg op te gaan. De politie blijft de komende tijd op allerlei plekken in de gehele regio controles houden”, aldus een woordvoerster.

GORINCHEM – Een 22-jarige automobilist uit Gorinchem is op 9 januari op het Sint Jorisplein aangehouden omdat hij kort daarvoor op de Nieuwe Hoven een 53-jarige fietser uit Gorinchem aan had gereden. Deze man liep een pijnlijk scheenbeen op. De 22-jarige reed na de aanrijding door en kon snel daarna worden aangehouden. Hij verklaarde niets van een aanrijding gemerkt te hebben.

GORINCHEM – De bedrijfsleider van een autobedrijf aan de Avelingen-West heeft woensdag 7 januari aangifte gedaan van diefstal vanuit zijn bedrijf. De man wilde die middag een proefrit met een klant in een auto maken toen hij constateerde dat het slot van het voertuig verwijderd was en er fikse schade was. Vervolgens constateerde hij ook een gloednieuwe auto te missen: een rode Toyota Yaris met het kenteken 70-HJL-8. Het slot van de poort bleek na nader onderzoek verbogen. De auto staat als gestolen gesignaleerd.

GORINCHEM - Een 54-jarige man uit Tiel is dinsdagavond op de A15 aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Toen surveillerende agenten hem zagen en het kenteken van de auto natrokken, bleek dat het kenteken geschorst was en er dus niet met de auto gereden mocht worden. Tevens bleek dat het rijbewijs sinds april 2005 ongeldig was.

advertentie
advertentie