Alaaf schalt door straten Bliekenstad (met nieuwe foto's en filmpje!)

21 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Hoorden we dat goed? Praatten de Gorcumers zaterdagmiddag plotseling met een zuidelijke tongval? Het had er verdacht veel van weg. Tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht schalde het 'alaaf' door de straten van de Bliekenstad. De fraai versierde trucks lokten een flinke mensenmassa naar de binnenstad, waar op de Grote Markt het défilé werd afgenomen.

BEKIJK HET FILMPJE DAT VAN DE OPTOCHT IS GEMAAKT!

De kleurrijke stoet trok hossend en soms in polonaise door de stad: Rook Politie, Cowboys, Smurfen met Vader Abraham, Pinguïns 'ijskoud het lekkerste', Hup Holland Hup, 't Is Wa uit Heukelum in tropische outfit, Agge Moar Leut Het in reddingsbootjes en de reuzen roze varkentjes van de Pompies zoenen Prins Jan.

De redactie van De Stad Gorinchem is op zoek naar leuke, vrolijke en grappige foto's van het carnaval van dit jaar. Heeft uw kind op school carnaval gevierd of tijdens kindercarnaval? Viert u zelf uitgebreid carnaval of gaat u naar een optocht? Stuur de foto's dan naar de redactie, stad.gorinchem@bdu.nl of zet ze zelf op de site via de lezersbijdrage. Wie weet is uw foto wel in de komende krant te bewonderen.

Zie ook op deze website: 50 jaar carnaval in Gurrecum met foto's en film van Dries de Swart.

advertentie
advertentie