Hilarische verwikkelingen

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Schouwburg De Nieuwe Doelen en Theater Peeriscoop staan ook deze week weer garant voor een gezellig avondje uit. De nieuwe voorstelling van Veldhuis en Kemper is helaas al uitverkocht, maar er zijn genoeg interessante alternatieven. Wat te denken van een hilarisch verhaal over drie goede vrienden of een voorstelling van Het Zandkasteel voor peuters en kleuters. Anne van Veen staat donderdag op de planken van de Gorcumse schouwburg.

ART vertelt het verhaal van drie goede vrienden. Serge, een liefhebber van moderne kunst, Mark, liefhebber van de meer traditionele kunst en Ivan die volgens de andere twee helemaal geen kunstliefhebber is. Serge koopt voor een enorm bedrag een bijzonder, modern schilderij en nodigt zijn vrienden uit om het te bewonderen. Het pakt anders uit. De meningen over het schilderij lopen sterk uiteen en de heren krijgen ruzie.

Achter de hilarische verwikkelingen die volgen, gaat een drama schuil: de vriendschap staat op ontbinden. De vrienden verschijnen op dinsdag 24 februari ten tonele in Schouwburg De Nieuwe Doelen en worden gespeeld door Victor Löw (‘Misery’ & ‘De Redenaar’), Sjoerd Pleijsier (‘Toen was Geluk Heel Gewoon’) en Huub Stapel (‘De Goede Dood’).

De voorstelling start om 20.15 uur.

Peuters en kleuters kunnen woensdag 25 februari hun hart ophalen als zij de theatervoorstelling Het Zandkasteel in De Nieuwe Doelen bekijken. De kindervoorstelling is gebaseerd op de populaire TV serie Het Zandkasteel. Het publiek zal meteen het decor en het kasteel waar Koning Koos, Prinses Sassa en haar broertje Toto wonen herkennen. Zeker zes vrolijke liedjes worden gezongen en de kinderen worden uitgenodigd om mee te dansen, springen, draaien en bewegen. Het Zandkasteel daagt peuters uit tot spel, want spelen is leren! Koning Koos, Sassa en Toto wonen in het Zandkasteel en beleven daar kleine avonturen. Ze hebben alle drie bijzondere neuzen en als ze zand in hun neus krijgen dansen ze de ‘Neuzenkriebeldans’. Toto en Sassa willen alles zelf oplossen, dat kan wel eens mis gaan, maar als het lukt, glimmen ze van trots.

De voorstelling is om 14.00 uur en om 16.00 uur. Na afloop van de show komen Koning Koos, Sassa en Toto nog even naar de foyer om de kinderen uit te zwaaien.

Anne van Veen trad vorig seizoen voor het eerst op in de Nederlandse theaters. Dit seizoen gaat zij officieel in première, bijgestaan door haar vaste pianist. Haar liedjesprogramma bevat zowel eigen als bestaand repertoire. Anne is nieuwsgierig en kijkt soms te lang en te ver waardoor ze datgene ziet wat ze nou net níet wou zien. Zij balanceert tussen schijn en werkelijkheid en zegt met heel veel niks en met niks heel veel. Donderdag 26 februari staat zij in De Nieuwe Doelen.

De voorstelling begint om 20.15 uur.

advertentie
advertentie