Schoonmaakactie Gorcumse stadswallen

31 maart 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De jaarlijkse Schoonmaakactie Gorcumse stadswallen staat ook dit jaar weer in het teken van het verwijderen van al het zwerfvuil van de Gorcumse Wallen. Iedereen die graag mee wil helpen is op zaterdag 4 april van harte welkom om 09.30 uur Buiten de Waterpoort. Er zijn al tal van aanmeldingen binnen, speciaal hierin dit jaar is de deelname van de vmbo scholieren van het Merewade college. De gemeente Gorinchem zorgt uiteraard voor het benodigde gereedschap, koffie en thee.

De zeventiende Schoonmaakactie Gorcumse stadswallen wordt gehouden in het kader van “Met elkaar zorgen voor een prachtige, groene & schone leefomgeving”. Centraal hierin staat het in groepsverband slechts enkele uren zwerfvuil verzamelen. Vrijwilligers uit de stad én van het Merewade college steken samen hun handen uit de mouwen en gaan het zwerfvuil op de stadswallen te lijf.

Locatiedirecteur Lommers van het Merewade college is trots op de inzet van zijn leerlingen wanneer het gaat om het met elkaar zorgen voor een schone leefomgeving. ,,We vinden de Schoonmaakactie Gorcumse stadswallen een geweldig initiatief, dat wij van harte ondersteunen.” Een aantal leerlingen en de zwerfvuilcoördinator van het Merewade college zullen zaterdag 4 april hun bijdrage leveren bij het verzamelen van zwerfvuil.

De gemeente Gorinchem hoopt op zaterdag 4 april weer veel vrijwilligers te mogen begroeten. De vrijwilligers krijgen een heerlijk kopje koffie/thee met een koek en er zijn handschoenen en er is gereedschap. Iedereen die graag mee wil helpen is van harte welkom om 9.30 uur op het terrein Buiten de Waterpoort.

advertentie
advertentie