Eindstreep in zicht voor A15 karting

21 april 2009 om 00:00 Nieuws

De vraag van Randy Bikker ‘wanneer gaat die nieuwe kartbaan nou open’ wordt vaak vergezeld door opmerkingen als ‘Hij was voor de volgende maand toch al helemaal volgeboekt?’ van Cas Meijboom. Blijkbaar bestaat in Gorinchem grote onduidelijkheid over de opening van de nieuwe kartbaan. Om duidelijkheid te geven over deze zaken: ,,Begin mei wordt de kartbaan feestelijk geopend,” zegt Johan van Steijn, eigenaar van de nieuwe kartbaan. ,,Het was de bedoeling dat we al open zouden zijn, maar je kan plannen wat je wilt, het loopt toch altijd anders. Precies de wet van Murphy.”

GORINCHEM - Sinds de kartbaan in Arkel gesloten is zit Gorinchem met een probleem wat kartvoorzieningen betreft, en moeten Gorcumers uitwijken naar Utrecht of Dordrecht voor hun snelheidsadrenalinestoot. Reikhalzend wordt dan ook uitgekeken naar de opening van de nieuwe kartbaan langs de A15, waar sinds een paar maanden een groot gebouw staat met daarop heel toepasselijk de nieuwe naam: A15 karting.

Door Hidde Remmerswaal

Van Steijn liep in 2005 al met de plannen voor een nieuw kartcentrum terwijl hij nog druk bezig was met de kartbaan in Arkel. Met die baan zelf was Van Steijn erg tevreden, het was de ligging die verre van ideaal was. ,,Zelfs als bezoekers in Arkel al op het industrieterrein waren hing ik vaak nog een half uur aan de telefoon om te vertellen waar ze moesten zijn, zo lastig was het te vinden. Bordjes die de weg zijn overdag prima te lezen, maar dan ben ik niet open. En ‘s avonds, als ik wel open ben is het te donker.”

Bij de nieuwe locatie, die volgens Van Steijn toch de toegangspoort tot Gorinchem is, zie je het gebouw staan vanaf twee snelwegen. ,,Als mensen het dan nog niet weten te vinden…. Ook voor bezoekers, die impulsief willen komen karten, is het een stuk gemakkelijker.”

Al bepaalt de losse kartinloop maar voor 10 tot 15 procent de omzet van de kartbaan. Van Steijn biedt ook een hoop andere activiteiten dan karten. Als het gebouw af is zijn er ook mogelijkheden voor lasergamen, indoor paintballen en sumoworstelen. ,,Bij een bedrijfsfeest van 5,5 uur wordt één keer 12,5 minuten gekart, voor de rest van de tijd moet ook wat te doen zijn. Hier kan voor vijftig tot zestig euro per persoon een feest worden gegeven.”

Toch is de kartbaan wel de grootste trekker en hoopt Van Steijn met een breed aanbod mensen daar ook lekker voor de maken. Om bezoekers te trekken komt Van Steijn trouwens niet met grote woorden als ‘grootste kartbaan van Nederland’. ,,Daarmee doe ik mijn conculega’s misschien te kort. En het klinkt zo blasé. Ik kan wel zeggen dat de kartbaan meer dan 800 meter wordt, en te zien is als een uitdagende baan. Mensen moeten het zelf maar komen ervaren. Professionele karters komen toch wel om ‘de baan uit te testen’. Bovendien komen mensen ook bij de McDonalds vandaan om te vragen wanneer ik open ga. Dinsdag 21 april hoop ik dat de sprinklerinstallatie wordt goedgekeurd door de brandweer. Daarna wil ik de losse inloop gebruiken om proef te draaien en in te werken. Begin mei ga ik met een groot feest groots open.”

advertentie
advertentie