'Een koekje met een hap'

23 april 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een bijzonder etentje in de bibliotheek voor de kinderen van groep 3 van de Gorcumse basisscholen. De kinderen krijgen een menu aangeboden met een heerlijk voor- hoofd en nagerecht. In restaurant Hapklaar en Dichtgaar worden de kinderen getrakteerd op een heerlijk etentje; de menukaart staat vol met de lekkerste gedichten.

In de Bibliotheek zijn veel boeken te leen over lekkere hapjes zelf maken en boeken met leuke gedichtjes over allerlei smaakvolle onderwerpen. Lid worden van de Bibliotheek is voor kinderen altijd gratis (tot 18 jaar).

Bij het voorgerecht kunnen ze kiezen uit een lekker soepje: olifantensoep? spijkersoep? of hamersoep? In prentenboeken wordt het echt zo gemaakt. Maar natuurlijk kiezen de kinderen zelf liever een andere soep. Want mocht het niet smaken, dan maken ze hun eigen menu.

Het hoofdgerecht bestaat uit verse groenten, met de groenteman van rode kool (uit het bekende versje en liedje) loopt het echter niet zo goed af..En met het toetje, het nagerecht, hebben de kinderen geen moeite. Ze rijmen er van hartenlust op los over taart, ijs, snoep en chocola. MMMM… helaas zijn al die (nep)toetjes in de glazen kast niet om op te eten, maar om het rijmpje mee af te maken en uit te beelden. Maar: aan het eind mogen ze toch nog een koekje ophappen, onder het genot van het gedicht :”Een koekje met een hap”.

advertentie
advertentie