Woningen het tweede Kremlin mogen er zijn

7 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Het afgelopen half jaar is hard gewerkt aan het binnenterrein. Waar voorheen alleen gras was, is nu een tuin aangelegd met paden, bankjes, verlichting, borders en pergola’s. Ook is er in de tuin voor de allerkleinsten een uitgebreide speelvoorziening gekomen en voor de groteren een pannaveld om te voetballen.

GORINCHEM - Na ruim een jaar renoveren is het zover: het tweede Kremlin mag er zijn. De 264 woningen zijn binnen aangepast aan de woonwensen van nu, maar ook de buitenkant en het binnenterrein is grondig aangepakt. Komende vrijdag wordt het tweede Kremlin ‘nieuwe stijl’ op feestelijke wijze offcieel geopend.

Helemaal af is de tuin pas het najaar, want dan kunnen de twintig bomen en de borders worden aangeplant. Het binnenterrein van de vier torentjes aan de Snijderstraat is in dezelfde stijl bestraat en opgeknapt.

De Brouwerstraat is ook grondig gewijzigd. Dit centrum van het tweede Kremlin is nu bestraat en biedt veertig parkeerplaatsen. Ook zijn daar twaalf fietsenstandplaatsen gemaakt. Bovendien zijn er nu ondergrondse afvalcontainers geplaatst. De buitenkant van het tweede Kremlin is geschilderd, er is hekwerk rondom aangebracht en de balkonhekken zijn vervangen, maar vooral de portieken zijn een blikvanger geworden. Dat komt door de combinatie van nieuwe en oude elementen.

Maar de echte verandering zit achter de deur. De trappenhuizen kregen een flinke opknapbeurt met nieuwe, frisse kleuren, trap- en wandafwerkingen. In de woningen is de keuken grotendeels vernieuwd. Ook zijn de moederhaard en boiler/geiser vervangen door een energiezuinige HR-ketel.

advertentie
advertentie