Simson Computers ziet juist in deze tijd mogelijkheden

14 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Al jaren is Simson computers in Herwijnen een begrip in en buiten de regio. Tot het werkgebied, dat loopt van Tiel tot Vianen en van Papendrecht tot Den Bosch, behoren maar liefst 351.000 huishoudens. Of het nu gaat om verkoop aan particulieren of het aanleggen van complete netwerken tot 50 computers voor bedrijven, Simson heeft zich sinds de oprichting in 1999 stevig gepositioneerd in de markt. Het maatwerk dat het Herwijnse bedrijf biedt, wordt door de vele vaste klanten dan ook bijzonder op prijs gesteld.

HERWIJNEN- Economische crisis of niet, Simson Computers legt juist in deze tijd de lat voor zichzelf hoger. Een verbouwing en versterking van de staf moeten nu de service en kwaliteit naar de klant toe nog verder vergroten. Beide eigenaren, Gerard van der Meijden en Rob van Dam, zien nieuwe kansen en mogelijkheden, maar doen geen enkele concessie aan de dienstverlening naar hun klanten toe.

Door Gerard Droog

Gerard van der Meijden, een van de eigenaren, wijdt dit aan het whole-sale concept: ,,Wij zijn merk onafhankelijk, dus kunnen onze klanten vrijwel alle merken leveren. Daarnaast beschikken we over de grootste voorraad in de regio, wat betekent dat er in de meeste gevallen direct geleverd kan worden. Maar dat is niet alles. Wij bieden onze klanten een totaal concept. Zo beschikken wij over een uitstekend professioneel verkoopapparaat, een eigen technische dienst, een assemblage- en een DTP afdeling voor webdesign, en dat alles onder één dak. Onze klantenkring bestaat zowel uit particulieren als bedrijven in het SMB (Smal Business) segment. Voor deze laatste groep realiseren wij op locatie hoogwaardige netwerken van 1 tot 50 werkplekken voor een concurrerende prijs.”

Om de service naar een nog hoger niveau te brengen werden door Simson Computers dit jaar twee belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo werd de zaak ingrijpend verbouwd en Rob van Dam als mede eigenaar binnen gehaald. ,,Ik ben sinds 1998 actief in de branche en heb bij verschillende leveranciers van Simson gewerkt,” aldus van Dam. ,,Het bedrijf werd te groot om door één man geleid te worden, dus was er behoefte aan uitbreiding van het management. Door mijn technische expertise en know-how vullen Gerard en ik elkaar prima aan. Door de verbouwing zijn de lijnen binnen ons bedrijf korter geworden en kunnen we nog efficiënter communiceren met onze technische dienst en service afdeling. Zo zijn wij in staat onze klanten nog beter te bedienen. Wat me aanspreekt in het bedrijf is de prima persoonlijke service, de op maat gesneden klantadviezen en het whole-sale concept.”

Economische recessie is ook in Herwijnen te voelen. Van der Meijden: ,,Natuurlijk stellen mensen en bedrijven uitgaven uit, of gaan minder besteden, immers wij verkopen luxe artikelen en in dat segment merk je dat direct. Daar moet je als bedrijf op inspelen en nieuwe kansen in zien. Wij hebben het voor onze klanten aantrekkelijker gemaakt door ons in deze periode meer als prijsvechter te profileren zonder afbreuk aan onze service te doen”.

Naast computer hard- en software is Simson ook actief op het gebied van beveiligingscamera’s en mosquito systemen. Meer informatie: Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Simson Computers, Achterweg 28a, 4171 BC Herwijnen, Tel. (0418) 584048, Fax (01840 584047, www.simsoncomputers.nl of verkoop@simsoncomputers.nl

advertentie
advertentie