‘Organised noise’ tijdens housefestival

28 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Robbie Phillipsen en Willem Bakker pakken deze editie groter uit dan vorig jaar: ,,In het verleden organiseerden op dezelfde locatie een paar Engelsen technoparty’s. Die bleken een succes te zijn. Toen zij ermee stopten, hebben wij het stokje overgenomen. Vorig jaar was de eerste editie en die sloeg direct aan. Ditmaal is ons podium, op het terras van sportschool Fit-4-U, voorzien van een truss constructie. Zo kunnen wij meer met licht en geluid werken.” Dit jaar verwachten beide organisatoren minstens evenveel bezoekers. (Lokale) DJ’s zoals Rio-C, Rob Grey, Brasco, Dave Bright en MC Joe werken aan het festival mee. ,,Wij brengen zaterdag geen hardcore of jumpstyle. Het accent ligt tijdens het festival op Groove, Club, Mainstream en Eclectic”, aldus Phillipsen. Voor hem is house ‘organised noise’: ,,Het is een gevoel dat je pakt of niet pakt. In feite brengt de componist zijn eigen gevoel naar buiten en dat maakt house zo bijzonder. Zelf ben ik al zo’n tien jaar bezig dit soort evenementen te organiseren. In deze vakantieperiode zijn er in Gorinchem weinig festiviteiten. Met dit festival proberen wij die leemte op te vullen. Vorig jaar was een enorm succes, zonder ook maar enige wanklank. Als het aan ons ligt, gaan we er op termijn een festival met landelijke allure van maken met bekende DJ’s. Ook ga ik maandelijks houseparty’s in Gorinchem organiseren. Op dit moment wordt bij poolcentrum De Munt in de Bloempotsteeg de laatste hand gelegd aan de nieuwe club ‘Senz’. In september moet daar plaats zijn voor 300 mensen. Dat wordt dan de plek waar het gaat gebeuren.”

Tweetal rekent op vijfhonderd bezoekers GORINCHEM - Het Delicious houseMusic festival, mocht vorig jaar bijna vijfhonderd bezoekers verwelkomen. Zaterdagmiddag gaat Buiten de Waterpoort de tweede editie van start. Tal van DJ’s zullen hun BPM’s (Beats Per Minute) de Gorcumse lucht in slingeren. Organisatoren Robbie Phillipsen en Willem Bakker verwachten ook ditmaal zo’n vijfhonderd ‘gasten’. Als het aan hen ligt, groeit het evenement op termijn uit tot een festival met landelijke allure.

Door Gerard Droog

Zo bevlogen Phillipsen met house is, zo nuchter is mede-organisator Willem Bakker, eigenaar van sportschool Fit-4-U: ,,Om eerlijk te zijn, zou ik niet zo snel een CD met deze muziek kopen. Ik vind het leuk om naar te luisteren, dat wel, maar nog leuker vind ik het al die jongelui te zien springen op het ritme van de muziek. Omdat het een buitenfestival is, zijn wij erg afhankelijk van het weer. Dat bepaalt in grote mate de sfeer en de opkomst. Om alles in goede banen te leiden, zijn we alles bij elkaar maanden bezig met de voorbereiding. Van een podium, het contracteren van DJ’s, verlichting tot aan beveiliging toe, moet er geregeld worden. Tijdens het festival zal het de bezoekers aan niets ontbreken. Voor een drankje en snack wordt gezorgd en als de weergoden ons goed gezind zijn, wordt het net als vorig jaar een spetterend Delicious houseMusic feest.” Het Delicious houseMusic outdoor festival vindt plaats op zaterdag 1 augustus op Buiten de Waterpoort in Gorinchem van 14.00 uur tot 2.00 uur. De entree is gratis.

advertentie
advertentie